Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валерия Велева: Министрите да управляват, а не да козирват като пудели на Брюксел

Автор:
Валерия Велева

Премиерът Бойко Борисов разпореди на министъра на околната среда и водите Нено Димов да спре изпълнението на заповедта, с която се забраняват всякакви дейности в териториите в района на Балчик, Каварна и Шабла, попадащи в „Натура 2000“. 

Само няколко часа преди това нареждане на премиера същият министър Нено Димов беше в студиото на Нова тв, слушаше воплите на хората там и невъзмутимо обясняваше: „Ясно ми е защо хората протестират, но и друго беше ясно. Това беше заложена бомба от Тройната коалиция, която избухна сега.“ Толкоз! Уми си ръцете с предишните – с БСП, с царя и с международното положение! За по-лесно. Но те са предишни, а ти си днес на този пост, за да решаваш днес проблемите. 

И нито дума не отрони Димов за притесненията на хората, че остават без поминък, нито намек, че е възможно да се намери решение, което да удовлетвори не чиновниците от Брюксел, а българските граждани, от чиито данъци идва заплатата му. 

В пълна безпомощност министърът изломоти, че бил принуден да избира – или да издаде „кървавата”заповед и после да се опита да минимизира щетите или да ощети българите с милиони санкции, наложени от Брюксел. Попитан дали все пак ще отнеми скандалната заповед, Нено Димов заяви: „Ако отменя заповедта, ще започнем да плащаме санкции на ЕС, докато някой пак не я въведе“. Настина безпомощност! 

Е, Борисов отмени заповедта на министъра! Питаме се обаче, Димов защо е на този пост? Той глава не носи ли, че да вземе адекватно решение! И защо трябва за всичко в държавата да чакаме санкцията на Борисов?

Тези министри, които имат цялата власт и ресурси, пудели ли са или отговорни фактори? Не виждат ли, че хората са готови с кръв да бранят правата си? Нямат ли сърце? Нямат ли мозък да разберат, че беднотията е ударила 2/3 от българите и хората се борят за хляба си, докате те козируват на брюкселските еврочиновници. 

Гневна съм! Защото преди да стане министър, Нено Димов бе уважаван политически анализатор. Но седне ли човек в мерцедеса – сякаш чавка му изпива акъла. 

От високомерието на служебното си положение министър Димов обясни в тв студиото, че в понеделник, видите ли, щял да срещне с представители на протестиращите. 

Защо чак в понеделник? Защото днес и утре са почивни дни! Защото няма сетивата да се качи веднага на този мерцедес и да отиде там, при протестиращите, да разговаря с тях очи в очи, да отнеме от напрежението им, те да видят, че има държава, кояте се грижи за техния интерес. Не! Министърът е чиновник, ако не го сръчка премиерът. 

Е, Борисов го сръчка и му нареди – веднага да се срещне с протестиращите. Впрочем, след разговор с премиера те освободиха пътя Българево – Калиакра. Премиерът, а не министър Димов, е поел ангажимент за среща с кметовете на Общините Каварна, Балчик и Шабла по повод на интегрирания план за управление на защитена зона „Комплекс Калиакра“. Премиерът, а не министър Димов, е разговарял и с Виктор Лучиянов от Гражданската инициатива „Да спасим Добруджа“.  

Само че така държава не се упрвлява! 

И още нещо - не може да ставаш министър, заради раболепието си към Борисов!

Нищо лично!

Но Нено Димов, освен че хвалеше Борисов в анализите си, с нищо друго не може да се похвали, за да заслужи с министерско кресло "отплатата" на ГЕРБ. 

Историята сочи, че такава бомба винаги гръмва! 

А кой ще поеме отговорността?

За безхаберието?

За некомпетентността?

За напрежението на жителите там?

За това, че все ни управляват "нечии" хора, а не хора компетентни?

http://epicenter.bg/article/Valeriya-Veleva--Ministrite-da-upravlyavat--a-ne-da-kozirvat-kato-pudeli-na-Bryuksel/133527/11/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!