Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов да пие една студена вода: македонския президент му каза, че Скопие няма да се откаже от македонизма

48 часа след „историческата визита“ на Борисов в Скопие македонският президент обяви, че Македония не може и никога няма да се откаже от македонизма…
Ако Скопие няма да ревизира македонизма, чиято сърцевина е тотално присвоеното българското културно-историческо наследство, и няма да редактира пиратските текстове в учебниците по история и литература в средното и висшето образование, какво му е историческото на този договор?
През 20 век сме известни на Балканите с умението си два пъти да настъпваме мотиката. И в двете Балкански, и в двете Световни войни бяхме на погрешната страна, с погрешните съюзници, с погрешната стратегия и спечелихме две национални катастрофи (Букурещкият договор от 1913-а и Ньойският договор от 1919-а).
БОЙКО БОРИСОВДоговорът „Борисов-Заев“ е историческа глупост, граничеща с предателство, сравнимо с Договора за вечно приятелство между България и Югославия – т.нар. Бледска спогодба или Историческият договор „Тито-Димитров“.

Подписан на 1 август 1947 г. в Блед, Словения, от Георги Димитров и Йосип Броз Тито, договорът предвижда:
Включване на Пиринска Македония в състава на федерална Югославия като част от Федеративна народна република Македония (Вардарска Македония).
Отказ на Югославия от Западните покрайнини и връщането им в пределите на България.
Премахване на визите между двете страни.
Създаване на митнически съюз.
Нищо от този „исторически договор“ не се изпълни и той влезе в историята като поредната българска капитулация пред сърбоюгославските комунисти.
На 1 август 1947-а министър-председателят Георги Димитров предаде в Блед българските интереси в името на светлото комунистическо бъдеще. И само разривът между Сталин и Тито, година по-късно, спаси Пиринска Македония от сръбска окупация.
На 1 август 2017-а, по команда от Вашингтон и Брюксел, Борисов подписа в Скопие „исторически договор“, с който призна сърбизирания югозападен български диалект за език, различен от българския. С това призна измислената от Коминтерна „македонска нация“ и написаната в Белград „македонска история“.
Как да не се прекланяш пред гения на Борисов? Как да не се гордееш, че си българин? Как да не изпиеш една студена скопска вода!

Автор: Велизар Енчев

http://www.gudelnews.com/2017/08/blog-post_85.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!