Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Анализатор: Нинова се опитва да дръпне килимчето под краката на Радев

БСП опитва да прегърне президента Румен Радев, но това е една много задушаваща прегръдка за един човек. Това каза в предаването "Офанзива" на Канал 3 социологът от ТРЕНД Евелина Славкова.

Тя коментира предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова, че от есента опозицията ще настоява президентът да назначи човек начело на орган за борбата с корупцията. "Това, което днес се случи на Бузлуджа - че Румен Радев може да назначи човек за звеното за борба с корупцията, в случая Корнелия Нинова взема инициативата от неговите ръце във връзка с негови изказвания за борба с корупцията“, посочи Славкова.

"Той дори се обявяваше в подкрепа на румънския модел, макар че разкритията в Румъния показаха, че румънският модел е по-скоро разправа с опозиционери. БСП сякаш се стреми да му дръпне килимчето, опитват се за някаква прегръдка, за да изглежда в очите на избирателите на Радев и на БСП, че няма дистанция между тях.

Но това е малко задушаваща прегръдка за един човек. Това натоварване с тежест - президентът да избере човек, може по-скоро да навреди на президента", смята социологът.

На кого принадлежи президентът Румен Радев е тема, която вълнуваше хората и анализаторите от мига, в който бе издигната кандидатурата му, добави Евелина Славкова. "Това бе опит на БСП да създаде образ на президент, който е неопетнен от политиката, не е забъркан с политически партии. Това по един друг начин създаде много симпатии към Румен Радев, показаха го резултатите от социологически проучвания - хора, които никога не биха гласували за БСП, гласуваха за Радев, припомни Евелина Славкова.

"Нинова обаче очакваше, че след този сценарий Румен Радев като неопитен в политиката, ще се доверява повече на нея, но не стана така".

Социологът допусна, че президентът се опитва да трупа политически капитал, но е много рано да се определи дали този капитал се трупа с оглед на втори мандат като президент, или с оглед на създаване на нова партия. „Румен Радев не изглежда като човек, който би рискувал много. А да създадеш политическа партия, готова да се бори за влизане в парламента, това изисква много усилия и енергия".

http://faktograf.bg/content/analizator-ninova-se-opitva-da-drpne-kilimcheto-pod-krakata-na-radev 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!