Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Италианската брегова охрана задържа германски правозащитници за трафик на гости на Меркел и Сорос

Корабът „Ювента“, който се командва от“ Югенд Ретет“, пристигна на остров Лампедуза, ескортиран от няколко катера

Снимка: Италианската полиция

Италианската брегова охрана задържа лодка за спасяване на мигранти, която е оперирала под ръководството на германска правозащитна група, предава Reuters. Документирани са контакти на екипажа с трафиканти, съобщи corriere.it. 

Германските правозащитници, са обвинени от прокуратурата, че са помагали на нелегални имигранти от Либия.
На борда има бременни жени и деца.

Корабът „Ювента“, който се командва от“ Югенд Ретет“, пристигна на остров Лампедуза, ескортиран от няколко катера на бреговата охрана.

Това е първият път, в който италианските власти задържат плавателен съд, твърдящ, че изпълнява хуманитарна мисия. В Италия има все по-големи подозрения, че неправителствените организации играят голяма роля в мигрантската криза. Според властите, те взимат имигранти от бреговете на Либия и ги докарват до италианските пристанища.

„Имаме доказателства за срещи между трафиканти, които са ескортирали нелегални имигранти до Ювента, и членове на екипажа“, заяви главният прокурор на сицилианския град Трапани, Амброджио Картосио.
Превод и редакция: Симеон Мил

http://www.faktor.bg/bg/articles/italianskata-bregova-ohrana-zadarzha-germanskite-pravozashtitnitsi-za-trafik-na-migranti 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!