Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доналд Тръмп подписа закона за санкциите срещу Русия, след което разкритикува – вреден, неконституционен

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закона за налагането на санкциите срещу Русия, съобщи онлайн изданието на вестник "Вашингтон пост". Той направи това, след като миналата седмица Конгресът на САЩ одобри нови наказателни срещу Русия заради намесата й в американските избори през 2016 г., анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна.

В отговор на американските действия руският президент Владимир Путин обяви, че общо 755 американски дипломати и обслужващ персонал от мисиите на САЩ трябва да напуснат страната до 1 септември.

Законът за по-строги санкции срещу Русия, Иран и КНДР е вреден, а редица негови положения са неконституционни“, заяви американският президент, след като подписа същия този закон, изработен и гласуван от Конгреса на САЩ.

"Макар да приветствам твърдите мерки, които трябва да накажат и да сдържат агресивното и дестабилизиращо поведение на Иран, Северна Корея и Русия, този закон е твърде вреден“, гласи становището му, разпространено от пресслужбата на Белия дом. По думите му законът съдържа в себе си „явно неконституционни клаузи“.

Президентът изразява надежда, че реализирането на закона няма да попречи „на работата с европейските съюзници за разрешаването на конфликта в Украйна“.

http://epicenter.bg/article/Donald-Tramp-podpisa-zakona-za-sanktsiite-sreshtu-Rusiya--sled-koeto-razkritikuva/133343/7/96 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!