Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Майк Пенс: САЩ стоят зад Република Македония

Република Македония може да разчита на подкрепата на САЩ, заяви американският вицепрезидент Майкъл Пенс и изрази подкрепа за политиката на македонското правителство и стремежа му за членство в НАТО, съобщи пресслужбата на македонското правителство за днешната двустранна среща между премиера Зоран Заев и вицепрезидента Майкъл Пенс в Подгорица, където следобед завърши Срещата на върха на Адриатическата харта, предаде агенция МИА.
Позицията на американския президент Доналд Тръмп е, че САЩ стоят зад Република Македония и зад региона в стремежа към интегрирането в НАТО, подчертал вицепрезидентът Пенс. Той проявил интерес към Плана за управление 3-6-9 и изтъкнал, че от голямо значение е да се осигури върховенство на правото в Македония.

Пенс подчертал също, че от голямо значение за САЩ са демократичните процеси, борбата против корупцията, свободата на медиите, съживяването на гражданското общество, доброто управление.
Позиция на вицепрезидента Пенс е, че премиерът Заев води реформаторските и интеграционните процеси с позитивна енергия и ентусиазъм, които са в съответствие с нуждите на региона от ново поколение лидери, освободени от миналото, които гледат към бъдещето на своите граждани и своята страна, съобщи правителствената пресслужба.
Македонският премиер Зоран Заев днес бе съпредседател на Срещата на високо равнище на Адриатическата харта заедно с черногорския премиер Душко Маркович.
"Общата оценка на Срещата е, че регионът проявява голяма взаимна солидарност, че има подкрепата на САЩ, които, както заяви вицепрезидентът Пенс, стоят заедно с Република Македония и с всички страни членки и наблюдателки от Адриатическата харта за стабилност, просперитет и евроатлантически интеграции", се казва в съобщението на македонската правителствена пресслужба.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/mayk-pens-sasht-stoyat-zad-republika-makedoniya 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!