Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп подписа новите санкции срещу Русия – Вашингтон е против газопровода "Северен поток-2", тъй като засяга енергийната сигурност на ЕС!

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е подписал законопроекта за разширяване на санкциите срещу Русия. За отмяната им Москва трябва да изпълни задълженията си. Това заяви вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс по време на визита в Грузия, предаде "Интерфакс".
"Президентът Тръмп подписа документ за въвеждане на санкции срещу Русия и скоро ще влезе в сила. Ние желаем отмяната им, но това ще стане възможно при условие, че Русия изпълни задълженията си. За съжаление последната дипломатическа стъпка на Руската федерация говори обратното", поясни Пенс пред журналисти в Тбилиси.

Според него приетият от Конгреса и от президента законопроект за санкции срещу Русия означава, че в САЩ заемат единна позиция.
Във Варшава президентът Тръмп заяви, че Русия продължава да подкрепя терористични държави като Иран и Северна Корея, добави вицепрезидентът.
По думите му действията на Москва са в противоречие с ценностите на САЩ. На 28 юли Сенатът на САЩ одобри законопроект за нови санкции срещу Русия, Иран и КНДР. Те засягат различни отрасли на руската икономика. Съгласно документа Вашингтон е против газопровода "Северен поток-2", тъй като засяга енергийната сигурност на ЕС. 

http://www.faktor.bg/bg/articles/tramp-podpisa-novite-sanktsii-sreshtu-rusiya 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!