Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Джамбазки: БКП създаде "македонския въпрос", извърши чудовищно предателство

Корнелия Нинова трябва да поиска прошка за "македонския въпрос", а не БСП да обсъжда Договора за добросъседство и да търси проблемите в него, смята Джамбазки

Македонската страна е предложила датата 2 август за подписване на Договора за добросъседство с България, твърди евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки.

По думите му тази инициатива е знак на приятелство, добросъседство и желанието за отбелязване на общите празници, тъй като на този ден Македония отбелязва Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание.

Днес в Скопие премиерът Бойко Борисов и неговият колега Зоран Заев ще подпишат споразумението за сътрудничество и добросъседство между Република България и Република Македония.

Джамбазки засегна и темата за историческите аспекти на "македонския въпрос", случили се в България в началото на 20 век.

Той определи действията на тогавашната управляваща Българска комунистическа партия като "чудовищно предателство".

"Корнелия Нинова трябва да поиска прошка за "македонския въпрос", а не БСП да обсъжда Договора за добросъседство и да търси проблемите в него", смята Джамбазки, който добави, че БСП е наследник на БКП.

Ангел Джамбазки подчерта също, че негативните отзиви по сътрудничеството в Македония не са толкова много, колкото изглеждат.

"Никола Груевски все още притежава една част от медиите, които разпространяват еднакви новини и се опитват да направят вълна от такива, които просто са измислени", твърди още евродепутатът.

http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/dzhambazki-bkp-sazdade-makedonsiya-vapros-izvarshi-chudovishtno-predatelstvo 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!