Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова: Цачева и Цветанов знаели ли са, че Борисов иска да загуби президентските избори? Борисов гневен: Да се беше явила на президентските избори, а не да подскача от Бузлуджа

Нинова пита: Цачева и Цветанов знаели ли са, че Борисов иска да загуби президентските избори?

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и кандидатът на партията за президент Цецка Цачева знаели ли са, че Бойко Борисов иска да загуби президентските избори?

Този въпрос постави от ефира на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова, която бе гост в сутрешния блок на медията.

Нинова коментира така изявлението от преди дни на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията нарочно е загубила президентските избори. „Загубихме ги, защото не искахме да ги спечелим“, обясни тогава Борисов. Логиката на премиера бе, че ако цялата власт се съсредоточи в една партия няма да е добре, колкото и демократична да е тя.

„С това изречение Борисов си нанася такова поражение, каквото никой не може да им нанесе“, бе оценката на Корнелия Нинова.

„Какво казваш на партията си като лидер? На активистите, на структурите, на Цветанов!? Много е интересно Цветанов знаел ли, че играят за загуба? Когато един лидер каже нещо такова на партията си, той вече не е лидер. Аз съм лидер на партия и никога не бих направила такова нещо срещу партията си. На второ място - какво казваш на хората, които искрено харесват ГЕРБ и гласуват за тях – употребихме ви гласа, агитирахме ви, но задкулистно си направихме сметките да не спечелим. На народа си какво казваш?! Загубих умишлено избори, за да хвърля страната в предсрочни избори, в политическа криза през зимата, за да си погъделичкам егото?! И накрая Цецка Цачева – този човек (Борисов) издигна Цецка Цачева с унижение. Борисов тогава каза: „Томислав Дончев ми трябва за това, Фандъкова - за онова, ами, остана Цецка Цачева – ето ви я“. През цялата кампания тя беше подложена на много груба атака от всички страни и издържа", разви тезата си Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че в момента Цачева е може би най-важният министър в кабинета, тя ръководи министерството на правосъдието на прага на съдебна реформа. Според Корнелия Нинова Бойко Борисов с изказванията си показва на цялата система - на съдии и прокурори, че начело на системата стои един човек, който той лично може да мести където си иска, че този човек е поръчков и не знае, че ще загуби.

"Ти обиждаш една цяла система и това не е политическо искане за оставка. Аз, ако съм на мястото на Цачева, ще хвърля всичко. Не заради себе си и заради достойнството си, а заради системата. Тя с какви очи ще работи с тези хора", риторично попита Нинова. "От обидата и това, че не може да преодолее загубата, Борисов ще понесе жестоки последствия и вътре в партията, и пред хората. Аз не вярвам, че загубата е била програмирана. Цветанов знае ли, че е било програмирано? Изпълнителната комисия на ГЕРБ взела ли е такова решение, или той някъде си го е взел сам. Според мен Борисов лъже", доразви тезата си лидерът на БСП.

http://epicenter.bg/

Борисов посече Корнелия Нинова! Премиерът гневен: Да се беше явила на президентските избори, а не да подскача от Бузлуджа

"Нинова не се яви на президентските избори, сега подскача от Бузлуджа и говори лъжа след лъжа", заяви в Пазарджик премиерът Бойко Борисов по повод нападките на Корнелия Нинова тази сутрин и думите й от преди няколко дни, предава ПИК.

Той припомни, че всъщност БСП не са имали кандидат, а са подкрепили независим такъв. "Веднага след това бяха парламентарните избори и резултатът е категоричен. Като видях и доклада на Сметната палата за президентската кампания, малко щеше да ме е страх да говоря", допълни Борисов.

По повод думите на Нинова, че антикорупционният орган трябва да бъде оглавен от президента Румен Радев, министър-председателят заяви, че се е видял с Радев и са обсъдили този въпрос, като президентът е бил на мнение, че членовете на независимия орган трябва да се избират от Народното събрание и няма нищо общо с това, което говори Нинова. "Тя чула, недочула, говори", сряза я остро Борисов и допълни, че именно по време на управлението на БСП КТБ е фалирара, а сега Нинова искала списъци с политици.

"Нали искахте да видите стенограмите, очаквайки, че ще има нещо скрито. Най-острият човек там бях аз, по време на мандат на БСП, стига двуличие", заяви Борисов.

http://sosnovini.bg/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!