Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов: Най-големият ни проблем в момента е липсата на работна ръка

Премиерът Бойко Борисов откри днес немски завод за високотехнологични автомобилни компоненти в град Пазарджик, съобщава novini.bg.

Заедно с него на церемонията присъстваха външният министър Екатерина Захариева, президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик и областният управител.

"Най-големият проблем в момента ни е работната ръка", започна своето изказване Бойко Борисов.

"До преди няколко години говорихме за безработица, а сега не можем да намерим хора за работа. Миналата седмица открихме най-големия разпределителен център на Лидъл за Балканите. Дай Боже, другата седмица ще открием още един проект за милиони. Искам да благодаря на немските ни приятели, на канцлера Ангела Меркел.

Интересът към нас е реален. Ние трябва да отговорим с квалифицирана работна ръка, за да може да расте икономиката, а така и доходите на хората. Искам да пожелая здраве и търпение. Всичко друго върви добре", категоричен беше премиерът.

Веднага след прикючване на откриването министър-председателят заминава за Македония, където днес трябва да бъде подписан историческия договр за добросъседство между двете държави.

"За нас това е една сбъдната мечта", обяви Плевнелиев. "Като президент съм посетил над десет пъти Германия и винаги съм преговарял за немски инвестиции. Сега, заедно с помощта на премиера, вече сме реализирали две фабрики и над 1000 работни места. Това показва, че добрите инвестиции могат да се случат навсякъде в България. Сега ще изнасяме автмобилни части за всяко едно кътче на света. Гордея се, че като държавен глава създадох автомобилни клъстер. Искам да благодаря на всички, които спомогнаха за това. Само така България ще върви напред. Благодаря ви", каза Плевнелиев.

http://epicenter.bg/article/Borisov--Nay-golemiyat-ni-problem-v-momenta-e-lipsata-na-rabotna-raka/133211/2/0

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!