Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Арх. Димитър Димитров: В момента се извършва „уникална кражба в София, която Йорданка Фандъкова прикрива“

Граждани за София искат оставката на Фандъкова и нови избори

От инициатива „Граждани за София“ и „Граждани за устойчиво развитие“ поискаха нови местни избори и нов устройствен план на столицата.

Това каза пред журналисти председателят на инициативата – арх. Димитър Димитров. Той посочи, че причина за това искане са „малкото зелени площи в София и ликвидирането на общинските предприятия“.

Той настоява още през септември да се организират нови местни избори, защото е необходим нов модел за управление на общините.

Димитров поиска пълен отчет за управлението на столицата за последните 10 години, защото в момента се извършва „уникална кражба в София, която Йорданка Фандъкова прикрива“. С този мотив той поиска и оставката на столичния кмет.

От Инициативата настояват за по-активно участие на гражданите в управлението на столицата, както и да се извърши изцяло ново райониране.

Архитектът каза още, че управляващите в София нямат нужната култура на управление на града. Според него заместник-кметовете нямат нужната компетентност, зам.-кметът на транспорта Евгени Крусев дори няма подходящото образование.

Източник: ibtnews.bg

http://bultimes.bg/grajdani-za-sofiya-iskat-ostavkata-na-fandukova-i-novi-izbori/

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!