Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов окупира Министерския съвет! Вижте какво реши да прави ВОЖДА!

В последно време България постепенно започва да прилича на феодална държава. И то не каква да е, а от типа на френската абсолютна монархия, начело на която стои кралят-слънце – Борисов.
Никой вицепремиер или не дай си Боже министър не може да вземе каквото и да било решение без Луи Борисов ХІV. Той е, който назначава. И който уволнява.
И наистина Борисов не си играе. Той назначи един куп „светила“ на съвременната политическа мисъл. Вземете например бившия здравен министър за няколко дни Анна-Мария Борисова, която премиерът-слънце срещнал на…светофара. Ако се върнем по-назад ще се натъкнем на абсолютното Борисово фиаско и то в международен мащаб, наречено Румяна Желева. Ако отидем по-напред ще се сблъскаме с още по-гротескната Мария Габриел, която народа кръсти Гаргамел.
Но защо се чудим. Ясно е, че когато човек с не особено претенциозни умствени възможности, се заеме да кадрува и то на най-висше държавнически ниво, без да взема под внимание мнението на другите, то назначенията му ще бъдат катастрофални.
Само че лошото за държавата е добро за Борисов. Ще попитате: „Ама как така?“ Много просто. Отдавна е видно, че Борисов назначава само абсолютно некомпетентни, но послушни и удобни за него хора. Не е важно колко знаят за ресора си и колко – не. Важното е да слушат шефа. Защото Луи Борисов ХІV иска да заграби цялата власт. Без никакъв остатък за Народното събрание или за някоя друга власт. В България не може да има друга власт, освен властта на самодържеца.

Христоматиен е случаят с бившия вътрешен министър Румяна Бъчварова, която е социолог. И нищичко, ама нищичко не отбира от сигурност. Същият е случаят и с Божидар Лукарски, например. Той от адвокат се „преквалифицира“ в министър на икономиката. „Нерде Ямбол, нерде Стамбул“, ще каже под мустак Елин-пелиновият герой Нане Вуте и ще бъде прав.
Нооо, яловите, ала удобни на Борисов назначения не свършват дотук. Точно такива са назначенията на Вожда и в последния му кабинет. Когато гуруто на ГЕРБ назначи „баш патриота“ Валери Симеонов за вицепремиер, помислихме, че най-накрая премиерът е решил да назначи някого, който ако не е компетентен, то поне е решил, съгласно програмата на Обединените патриоти да направи някакви промени в политиката на страната.
Само че не познахме. Симеонов се оказа същата калинка, която няма никакво собствено мнение, извън мнението на краля-слънце. И това стана ясно по най-одиозния и унизителен за главния Скатаджия начин. Шефът и повелител на телевизия СКАТ, която народът нарече телевизия СМРАД, тръгна като вицепремиер бурно и скандално. Той режеше наляво и надясно като кисели краставички и журналисти, и бизнесмени като Домусчиев, и дори шоумени като Слави Трифонов. Симеонов дори се закани на Слави с думите: „Ще размажа плешивия чалгар и ще окача скалпа му на стената си.“ И всичко това „великият“ патриот правеше, защото отчаяно искаше да се хареса на електората. И да легитимира хората от правителството на Борисов като „смели борци за правда и свобода“.
Само че тези „смели борци“ клифуцат пред Борисов като кученца и не смеят да си кажат и малкото име. Валери Симеонов, например, през ден почна да се извинява на Борисов. „Моля, другарко, аз не исках да кажа нищо за клас прослужено време. Повече няма да правя така.“
Но „вицепремиерът“ Валери Симеонов не е единственият, който падна на колене пред Борисов и му целуна ръка. Същото направи и социалният министър Бисер Петков. Когато журналисти го попитаха за мнението му по повод спора за клас „Прослужено време“, той без да се засрами каза, че нямал право на лично мнение. И това го казва точно министърът, който трябва да има мнение по въпросите, които засягат обществото. Нали затова е социален министър?
А щом му забраняват да изрази личното си мнение, тогава да вземе да изрази мнението на министерството, което ръководи. Или още по-нагоре – да изрази мнението на Министерския съвет. Защото в абсолютната монархия, в която живеем явно министерствата не могат да вземат решения. Те се вземат само от върховния вожд.
Ето така се ръководи държава, както се ръководи мафия. Никой няма право на мнение, освен „Капо ди тути капи“. За какво са му тогава на Борисов министри, щом сам взема всички решения? Отговорът на този въпрос е простичък. Защото Луи Борисов ХІV е надянал маската на „демократ“. А демокрацията изисква в Министерския съвет, освен премиер да има и министри. Затова Борисов си назначава от години калинки.
Хем да спази „традицията“, хем да командва без задръжки. Това е.

Автор Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!