Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Понеже много хора, днес гордо се пъчат колко много познават Левски и делото му и как го почитат като Светец – искам да ви попитам господа Патриоти, когато Турчин и Циганин пак бесней над родното ви огнище, пак ли ще сведете покорно глави?

Поклон Василе, би казал Ботев, поклон пред делото ти и благодаря на Бога, че бях твой брат

На 180 годишнината от рождението на Васил Иванов Кунчев -Левски, искам да напиша, че за почти век и половина сме сбъднали идеала за “ Чиста и Свята Република „и че раздаваме справедливост по неговите заръки, но уви, ако го напиша ще съм лъжец. Същият като ония, които са лъгали по негово време, че никой няма да обеси Левски, а ще го държат или заточат най – накрая, но няма да го обесят.

И понеже много хора, днес гордо се пъчат колко много познават Левски и делото му и как го почитат като Светец – искам да ви попитам господа Патриоти, когато Турчин и Циганин пак бесней над родното ви огнище, пак ли ще сведете покорно глави?

Когато политиците беснеят върху вашите съдби, ще мълчите ли още? Или най – накрая ще видя синият пламък в очите ви?

Пламъкът, който вече почти два века вашата мъка теши.

Ще видя ли, най – накрая потомците на Левски обединени, не заради келепир, а заради Кауза? Ще ви видя ли, синове на България рамо до рамо за честта на Майка България?

Да той е бил Идеалист, до мозъка на костите си, изпреварил своето и нашето съвремие, защото още уви не сме дораснали да бъдем синове на юнашкото племе.
Да знам, че сега много от Вас ще бъдат обидени и ще ми кажат, ти пък кой беше?

Но ви питам синове на България:

– Не ви ли Писна да сте Покорни?

Питам Ви

– Докога ще търпите, човече?

Новият Левски, не чакайте да се роди и да ви поведе в Борба, а запалете пламъка на онзи огън, на онези хора, които се жертваха за нашата Свобода с думите:

-“ Смърт или Свобода!“

Поклон Василе, би казал Ботев, поклон пред делото ти и благодаря на бога, че бях твой брат… Поклон пред делото ти Апостоле ще напиша аз.

Благодаря ти, че не си се Предал.

И както ти си го написал, искам и аз да го напиша, не си се предал, защото:

“ „Ако е за Българско, то времето е в нас а ние сме във времето; то нас обръща и ние него обръщаме. А колкото за извън Българско, днес не даваме ухото си на никакви техни обещания. Пък да ни уплашат, не им вадим очите.“

Защото удобно утре някои хора пак ще те цитират, но ще забравят че ти освен за Свободата на Българите и България, за друго не си живял и мечтал.

Поклон Апостоле.

Атанас Калев 

http://bultimes.bg/poklon-vasile-bi-kazal-botev-poklon-pred-deloto-ti-i-blagodarya-na-boga-che-byah-tvoi-brat/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!