Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Съд отменя присъда на последовател на Фалун Гонг

Окръжният съд в Ганю, провинция Дзянсу, осъжда на три години затвор 64-годишна учителка Джун Уейлин, заради следване на духовния метод Фалун Гонг. (Интернет)

Апелативният съд в Лиенюнган, провинция Дзянсу, отмени присъдата на Джун Уейлин, 64-годишна учителка, обвинена в следване на духовната практика Фалун Гонг, и насрочи преразглеждане на делото ѝ за 16 юни 2017 г.

Джун е арестувана на 15 ноември 2015 г., след като подава гражданска жалба срещу бившия партиен и държавен лидер Дзян Дзъмин, заради иницииране на репресии срещу Фалун Гонг през 1999 г. Самата Джун е била арестувана под управлението на Дзян Дзъмин и става жертва на тези репресии.

Джун наема адвокат, който да защити конституционното ѝ право да потърси справедливост от Дзян Дзъмин заради погазване правата ѝ на свобода на изразяването и вероизповеданието.

Но Окръжният съд в Ганю не информира адвоката за първото съдебно заседание, което се провежда на 29 март 2016 г. Така Джун е съдена в отсъствието на адвоката си. Тя свидетелства в собствена защита и пледира невинност. Съдията Юе Жънлун възкликва по време на заседанието: "Май сме Ви арестували по грешка, но нямам власт да ви освободя."

На 2 декември 2016 г. съдът, начело със съдия Юе, осъжда Джун на три години затвор. Когато близките на Джун протестират срещу несправедливото решение, Юе признава, че не може да направи каквото и да било, понеже "просто следва заповеди отгоре".

Джун подава жалба до Апелативния съд в Лиенюнган, който на 10 април 2017 г. отхвърля решението на съда от по-нисша инстанция.

Междувременно, здравето на Джун е сериозно влошено, докато я държат в ареста преди повторното разглеждане на делото ѝ.

Жената е подлагана на различни форми на насилие: надзирателите в местния център за задържане често подстрекават други затворнички да ѝ нанасят побой и я принуждават да взема лекарства, увреждащи централната нервна система. В резултат на това, у Джун се появяват признаци на замъглено съзнание. Развила е диабет, не е в състояние да се движи сама и е изгубила всичките си зъби.

Окръжен съд в Ганю: +86-518-86293006

От Ru.Minghui.org, falun-bg.info

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!