Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Френският посланик: Не разбирам тенденцията да се преувеличават измеренията на турското робство!

„Не разбирам усложненото отношение към историята. Тенденцията понякога да се преувеличават измеренията на турското робство“. Това заяви пред БНТ снощи френският посланик Ерик Льобедел.
Освен това той каза още, че за сравнително краткия си престой в България (от 1 октомври 2016 г. – б.р.) не разбира и синдрома на периферията.
„Синдромът на периферията трябва да се преодолее, България да осъзнае, че става много по-централна в Европа, излиза на все по преден план и спрямо важни страни, като Русия, Турция, ситуацията в Черно море и охраната на външните граници на съюза“, каза Льобедел и посъветва България да се възприема като държава на предна линия.
„За еврозоната – България може да очаква да влезе в преддверието, т.е. да се присъедини към механизма ERM2, което ще осигури влизане в еврозоната.

Президентът Макрон подкрепи България за това. Четох интервюто на министър Горанов за „Капитал” и съм готов да се съглася за етапите и предимствата на членството. И за Шенген президентът Макрон беше ясен – подкрепя усилията на България в рамките на необходимите условия “, каза още посланикът.
„Франция ще продължи да насърчава, подкрепя и подтиква към продължаване на реформите и борба с корупцията“, каза Льобедел. В отговор на въпрос, той уточни, че говори за съдебната реформа и борбата с корупцията.
„Имаше такива опити при второто правителство на господин Борисов и, ако тези опити придобият реални очертания, Франция ще ги насърчи“, подчерта дипломатът.

http://www.segabg.com/article.php?id=862430 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!