Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Богомил Бонев: Лобистите, що направо не си кажете къде ви преведоха парите?

Бившият министър на вътрешните работи Богомил Бонев смята, че основната причина за скандала за новия изтребител е свързана с комисиони. Миналата седмица Народното събрание създаде временна анкетна комисия, която трябва да разследва как служебното правителство на Огнян Герджиков е класирало на първо място офертата на шведския концерн „СААБ“ за доставка на изтребители „Грипен“. От своя страна от ГЕРБ не крият, че е техният фаворит е F-16 и обвиниха в корупция президента Румен Радев, който подкрепя офертата на шведите.
Ето какво написа още Богомил Бонев:

„Такааа, да видим в най-корумпираната страна на EU каква дискусия за корупция се води: Според индекса се чете: 0 (highly corrupt) to 100 (very clean). Слагате стрелката върху BG и виждате 41 точки, 75-о място от 176 страни. Стрелката върху Швеция показва 88 точки и 4-о място от 176 страни. А Португалия е 62 точки и 29-о място.

И ГЕРБ, които са с главна заслуга да сме на това незавидно място в класацията, твърдят, че е по-малко съмнително да купим самолети от Португалия, отколкото от Швеция. Лобистите, що направо не си кажете къде ви преведоха парите?

Богомил Бонев, Фейсбук

http://onovini.com/

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!