Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как срутиха държавата: Когато започнеш да вземаш заем след заем, това означава...

че трупаш дълг, който очевидно не можеш да изплащаш, защото икономиката ти е рухнала и...

И в третия си управленски мандат Борисов продължи традицията на ГЕРБ да се замесва в крупни корупционни скандали, редувани с периодично теглене на безбожно големи заеми. Последните се трупат на гърба на обикновения данъкоплатец. Който, заедно с децата и внуците си до девето коляно ще ги плаща поне 60-70 години.

И за да изглеждат заемите двойно по-малки, вместо в лева, управниците ни ги теглят в евро. За заблуда на противника-избирател.

Но, въпреки това, когато бацевия Герб тегли заем от 200 милиона евро, това няма как да остане незабелязано. И няма как да не предизвика множество въпроси.

„Правителството на Бойко Борисов поставя държавата в голяма опасност“, заяви вчера в тв. предаване дългогодишният икономически експерт на БСП Румен Гечев.

И наистина, ако се замислим, основания за такова твърдение има предостатъчно. Едно от най-тревожните основания е лансираното от Румен Гечев твърдение, че новият заем се превръща в КРЕДИТЕН КАПАН за страната ни.

Някои ще кажат, че няма никакъв кредитен капан, и че правителството просто „емитира заем“. Само че това изобщо не е вярно. Истината е съвсем друга. И твърде плашеща: Когато започнеш да вземаш заем след заем и то през два месеца, това означава, че трупаш дълг, който очевидно не можеш да изплащаш, защото икономиката ти е рухнала и не събира достатъчно средства. А колкото повече заеми взимаш, толкова повече се увеличава сумата на дълга ти.

А върху дълга се трупат и лихви. А иначе, целокупното българско народо-население чак след няколко години ще разбере, че държавата не може по никакъв начин да изплати натрупания от Борисов астрономически дълг от заеми и лихви.

Горе долу тогава ще се усетим, че страната ни е попаднала в ДЪЛГОВО РОБСТВО. Което Румен Гечев нарича по-меко „кредитен капан“. Същото дългово робство обаче сега разорява Гърция. И ние вървим по утъпкания от комшиите път.

Скоро Международният валутен фонд ще стъпи на врата и на нашата страна. Ще поиска намаляване на заплати и пенсии, увеличаване на данъците и премахване на всички социални плащания, особено тези, които подпомагат раждането и майчинството. Защото на Запада не му трябват деца в България. Тоест, отново ще започне едно безкрайно затягане на коланите. И ще продължи безмилостното унищожаване на остатъците от българския народ.

Ето това на практика означава „невинното“ вземане на „малки“ заеми от 200 милиона евро. Чрез които кабинетът Борисов-3 УЧАСТВА в унищожаването на България. Това е първата вина на антибългарския премиер Бойко Борисов.

Борисов обаче има още три крупни вини:

Нашенския Бай ДЪЛГОВО РОБСТВО взима заеми, защото държавата няма пари. А пари в бюджета няма и не се предвижда да има по простата причина, че нямаме икономика. И което е още по-лошо: Никой от управляващите вече трети мандат гербаджии не си мърда и пръста да съживи българското производство и износа на наши стоки в чужбина.

Ето я и втората вина на Борисов: Унищожаването на българската икономика!!!

И за да бъде унищожението пълно, с тези 200 милиона евро герберите ще финансират не някоя икономическа или социална програма, а… вкарването и заселването на още мигранти в България. Според Румен Гечев това ще стане със сигурност и със сигурност тези 200 млн. са предвидени точно за тази цел, защото страните от вишеградската четворка – Полша, Чехия, Унгария и Словакия – категорично отказаха да приемат повече мигранти.

Това е третата вина на кабинета „Борисов-3“.

Четвъртата вина на Борисовото „управление“ са безкрайните лъжи на пожарникаря и хората му. Последната по дата лъжа е, че в бюджета имало резерв от 13 милиарда лева. Лошото е, че от тези митични 13 милиарда никой българин не е видял и стотинка. И което е още по-лошото – никой никога няма да ги види. Защото тези пари съществуват само на хартия и във въображението на бодигарда от Банкя.

Добрата новина е, че готвеният ни от Запада и тукашната му марионетка Борисов български апокалипсис все още може да бъде спрян. Стига само да спрем да мълчим. И да се противопоставим решително на напъните за унищожаване на древната ни родина и нейният малък, но горд и несломен от никой народ. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!