Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Докъде се докарахме: Роми от „Столипиново“ крещят на полицаите „гяури“, размахват колове и лопати! ВИДЕО

Група облечени в черно млади мъже е налетяла на бой на роми в център на Пловдив. Инцидентът е станал снощи, около 22:30 ч. на метри от Джумаята. За него съобщава очевидец, цитиран от TrafficNews.bg, който замалко също е щял да стане жертва на побойниците.
Голяма група от облечени в черно мъже, идващи от Джумаята, се втурнали към ромите веднага след като ги видели и започнали да ги налагат с оръжията си – тръби и метални боксове. Заради мургавия цвят на кожата си пострадал и читателят ни, който бил ударен с тънка метална тръба.

Протести в Столипиново не е имало. Имаше притеснени граждани, които излязоха на улицата. Непосредствено след разговори с тях хората се прибраха по къщите си и всичко приключи. Това обясни директорът на пловдивската полиция Атанас Илков по повод вълненията в гетото снощи, предаде trafficnews.bg.

Общинският съветник Айри Мурад бе на същото мнение. По думите му в махалата е тръгнала мълва, че рокери и ултраси от Асеновград пътуват към Столипиново, и хората са излезли уплашени. Пловдивчанин изпрати видео от центъра на събитията в Столипиново. На него се вижда как множеството върви по улица „Ландос”, а покрай тях минават коли на полицията и жандармерията. Ромите освиркват полицаите и крещят „гяури”.

На места се виждат и мъже с колове и лопати. Все пак до сблъсъци не се е стигнало, а след разговор с полицията множеството, което е тръгнало към квартал „Изгрев”, се връща в махалата. Дали обаче е протест, или притеснени граждани – преценете сами от кадрите! ВИДЕОТО ТУК:

https://www.blitz.bg/obshtestvo/regioni/ekskluzivno-video-ot-plovdiv-romi-ot-stolipinovo-kreshchyat-na-politsaite-gyauri-i_news526421.html 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!