Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Треньорът Камен Куцев: Катуница ще остане само блед спомен пред това, което може да се случи в Асеновград

Трябва да помним за векове напред, че когато ни управляваше правителство от български патриоти, циганите ни скъсаха от бой. Без ясен спомен за миналото, никой народ няма надежда за добро бъдеще.../ Николай Марков, Фейсбук 

Ако не се овладее ситуацията, Катуница може да остане само бледо копие на това, което може да се случи в Асеновград.

Това заяви в интервю за Дарик радио треньорът по гребане Камен Куцев, който днес е на състезание в Пловдив с децата от местния отбор по кану-каяк. Те бяха нападнати по време на тренировка този понеделник край язовир “40-те извора”.

„Солидарен съм с властите, че трябва да се вземат мерки с проблемите в ромските махали и се надяваме този път всичко да не остане само празни приказки“, коментира още Куцев. По думите му напрежението, което ескалира тези дни, не е между асеновградчани и местните роми. Конфликтът е провокиран от пришълците, които се заселват непрекъснато в гетото и са много агресивни.

Проблемът с незаконното строителство е толкова огромен, че не виждаме начин той да бъде разрешен. На един адрес в махалата има десетки семейства, а от Общината си затварят очите. Това преселение на роми явно се допуска по време на избори и след това ситуацията става неконтролируема, коментира още треньорът.

Той потвърди, че един от деветимата арестувани, (чиято мярка за задържане се гледа днес в Районен съд – Асеновград), се е заканил открито на колегата му Йордан Григоров с думите: “като изляза главата ти ще падне първа и децата ти ще са следващите”, което е явна заплаха срещу него и семейството му.

Не един път сме тренирали деца от ромски произход и нямаме предразсъдъци към представители на малцинствата.

Въпреки всичко станало смятаме, че конфликтът в Асеновград не е етнически, а битов. Истината е обаче, че този път беше страшно – циганите бяха тръгнали направо да убиват…, каза още в ефира на Дарик Камен Куцев. По думите му ще стане още по-страшно, ако се допуснат и политически провокатори, които допълнително да всяват етническа омраза.

Според нас гетото в Асеновград е неуправляемо, там действа само “законът на джунглата”, категоричен е треньорът.

Надявам се децата от спортния клуб да преживеят психологическата травма и да продължат напред, защото им предстоят състезания, включително и днес.

Източник: Dariknews.bg

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!