Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вадят от ареста бияча на слепите с епикриза за слабо сърце, НО СИЛНИ РЪЦЕ

Тодор Маринов, снимка "Бургас-24 часа"

Болно сърце е на път да спаси от ареста Тодор Маринов Николов, нападнал с юмруци слепи хора в Несебър, което не изглежда обичайно за снажния 21-годишен студент, който би трябвало да е в крепко здраве.

В подкрепа на твърдението на адвоката му - бургаският юрист Веселина Василева, бе приложена епикриза от столичната болница „Света Екатерина”. Защо становището е от софийски лекари, а не от Бургас - не става ясно, още повече, че Тодор е студент във Варна и няма никаква логика да бъде преглеждан в столицата, отбелязва Флагман.бг.

Епикризата обаче изигра своята роля и съдия П.Петров от Районния съд в Несебър разпореди да се направи съдебно-медицинска експертиза, която да установи дали Тодор е болен и доколко здравословното му състояние е съвместимо с престоя в ареста.

Становището на съдебните лекари ще бъде направено до 6-и юли, когато ще продължи гледането на мярката за неотклонение.

По-интересно обаче е, че днес 21 ч. изтичат 72-ата часа за задържането му и след като няма наложена мярка за неотклонение той може да се прибере в дома си.

Макар и да го грози до пет години затвор за деянието, обвинението почти сигурно ще бъде преквалифицирано на следваща фаза и младият мъж може да се размине с пробация или най-много условна присъда.

Тъй като делото ще се гледа поне след няколко месеца, когато медийният интерес ще е значително намалял, нищо чудно да получи и оправдателна присъда или глоба. 

Така 72-ата часа зад решетките вероятно ще са единственото наказание за младия мъж, който преби слепи хора в Стария град на Несебър.

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!