Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асеневци щурмуваха гетото, Бойко и Валери пазят ромските бандити

Напрежението в Асеновград ескалира снощи. Протестиращите тръгнали на шествие към сградата на Общината, след което щурмуват ромската махала в града. При опит да пробият кордона от полицаи и жандармеристи, полицията установява двама души, които провокират с агресивни действия. Двамата са отстранени и предупредени, съобщи тази сутрин пред НоваТВ представител на МВР в района, арестувани няма.

Участници в протеста твърдят че е имало полицейско насилие и няколко души са удряни по гърба с палки, полицията отрича да има такива случаи.Техни представители са провели снощи 10-минутен разговор с шефа на пловдивската полиция комисар Илков, който им разрешава да продължат надолу мирно, но много хората обаче тръгват към махалата.

Днес протестите продължават, гражданите твърдят, че ще протестират мирно, полицията коментира, че имат надежда да продължи един мирен протест.

Във връзка с напрежението в Асеновград, вътрешният министър Валентин Радев обясни във вчерашния ден, че ситуацията е под контрол, на място има жандармерия. Изпратени са и допълнително полицаи от Пловдив.

Вицепремиерът Валери Симеонов е там, "надяваме се, че там няма да има ескалация", изтъкна министър Радев.

Припомняме, че вчера Прокуратурата в Асеновград внесе искане в съда за мярка за неотклонение "задържане под стража " спрямо деветимата, обвинени в нападението на децата и треньори по водно гребане. Според прокуратурата, жителите на ромския квартал са извършили хулигански действия с особена дързост и цинизъм. Обвиняемите са Яшар, Исмет, Славчо, Ангел, Васил, Костадин, Емрал, Абдраман и Стефан.

Припомняме, че в свое изявление ПП "Евророма" смята, че нападателите от Асеновград са турци, а не цигани, става ясно от официалното им съобщение до медиите. От партията изтъкват, че в нормите, приети от ООН всеки сам избира етноса си.

ГН

http://www.gudelnews.com/2017/06/blog-post_449.html

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!