Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветан Цветанов: В ГЕРБ няма лобита! Думите на Нинова са неверни!

В ГЕРБ няма лобита! Доказателство за това е докладът, който министър Павлова е изпратила в прокуратурата.

Спор за едни плочки?! Това са несъстоятелни тези!

Това заяви зам.-шефът на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов в сутрешния блок на БТВ.

В студиото пуснаха част от словото на лидера на БСП Корнелия Нинова, която попита от трибуната на парламента бият ли се две лобита в ГЕРБ и "за едни плочки" ли става дума. Думите на Цветанов бе отговор на нейните думи. Цветанов натърти: Твърденията на Нинова са неверни!

Разговорът при министър-председателя, на който бе министърът на културата, министърът по европредседателството и директорът на НДК, говори къде отива културната дейност и къде е нещо друго, смята лидерът на ПГ на ГЕРБ. И изтъкна, че всеки е невинен до доказване на противното. Цветанов напомни, че ГЕРБ са дали съгласие за комисия, която да разследва ремонта на НДК.

При кабинета на Борисов има само подем и икономическо развитие, изтъкна Цветанов: „Искам да стане много ясно: ако БСП са работили по начина, по който твърди г-жа Корнелия Нинова, че те са отклонявали средства, че страната ни е трупала негативи, че страната ни е била изолирана от възможността да се възползваме от европейската солидарност, в кабинета "Бойко Борисов" имаме само подем и икономически разтеж! Повече събираемост, намаляване на контрабандата. И всичко това води до тези политики, които ще реализираме в този 4-годишен мандат!"

Запитан кой лъже - Лиляна Павлова, която твърди, че в НДК има нарушения или Мирослав Боршош, който казва, че са го натискали да прави неща на ръба на закона, Цветанов отвърна:

"Създадоха се погрешни впечатления в обществото и внушения, че има някакъв скандал! Има от опозицията подобно говорене и ние сме съгласни да се създаде тази анкетна комисия. Прозрачността е в интерес на всеки един политик!"

"Г-жа Лиляна Павлова е информирала през целия този процес г-н Бойко Борисов. Г-н Бойко Борисов е направил работна среща с министъра на културата и с министъра на европредседателството и са взели съответното решение за оптимизация на работата по председателството и наваксване на забавянето", продължи Цветанов.

"В момента правителството прави изключително сериозна европейска легитимация за политиките и доверието, което градим. Премиерът направи изключително силни, знакови посещения - във Франция, в Германия, в Турция. В Германия ще има среща с лидерите на Западните Балкани, на която е поканен и премиерът Борисов. Някой иска да отмести точно тези добри политики, които се реализират в момента, с това, което се случва!”, каза още той. И продължи: "Ето, вчера имаше посещение на президента Румен Радев в Румъния. Бих искал да разбера какво е постигнато!"

Водещият обаче го прекъсна с въпрос има ли битка на лобита в ГЕРБ.

Цветанов отново изтъкна, че такова нещо няма, че подобни твърдения е имало и при предишните кабинети на ГЕРБ, но се е видяло, че те са "абсолютно лъжливи".

Шефът на депутатите от ГЕРБ бе категоричен, че връщането на Мирослав Боршош начело на НДК не означава, че министър Лиляна Павлова е наказана и унижена. "Не! Нито наказана, нито унизена! Пак казвам, за целия този процес министър-председателят е информиран!", натърти Цветанов.

"Няма задкулисни неща! В ГЕРБ няма битка на лобита, няма битка на две дами или на мъже, всичко върви по-най-добрия начин за европредседателството. Не може да има такава омраза и разделение", повтори Цветанов. Според него "тази ретроградна реторика, която в момента наблюдаваме от страна на БСП и от страна на президентската институция, ще се делегитимират."

Цветанов коментира и скандала с изтребителя "Грипен". Тук спорът може би се води между трите компании производители на самолети. Искаме да вземем кога е взето решението за отстраняването на един от участниците, искаме да видим дали това е свързано с изборите на 26 март, искаме да видим как се е случило в другите страни, продължи Цветанов.

Самолетите Ф-16 са на въоръжение в 28 държави, от тях 11 са държави членки на НАТО, а където е имало сделки с "Грипен" е имало корупционен скандал, освен това тези самолети са на въоръжение основно в държави, които не са в алианса. "Грипен" е на въоръжение само в 6 държави, но само две от тях - Чехия и Унгария са членове на НАТО.

Нашите съседни държави Турция, Румъния и Гърция са с Ф-16.

"Грипен" има нула, зиро, мисии, посочи Цветанов.

БСП каза, че като ответна реакция на анкетната комисия за изтребителите, искат комисия за НДК. Ние сме съгласни, каза още Цветанов.

Кметът на Горна Оряховица се обадил на Цветанов, за да го информира, че президентът Радев ще бъде в града и го попитал какво да бъде политическото му поведение.

Запитан позволение да се срещне с държавния глава ли е искал кметът на Горна Оряховица, Цветанов отговори – не, кметът го информирал, защото Цветанов е народен представител от Великотърновска област.

Цветанов, който вчера атакува президента от парламентарната трибуна, продължи темата и в студиото на БТВ. Той попита какви са ползите от посещението на президента Радев в Румъния.

Водещият Антон Хекимян попита Цветанов ще дойде ли в студиото на БТВ след време, за да се види дали е имало резултат от анкетните комисии. Цветанов каза – да, но поканете и президента Радев.

http://epicenter.bg/article/Tsvetan-Tsvetanov--/131046/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!