Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандал в Свищов! Не пуснаха Цветан Цветанов на среща между президента Радев и кмета на града

Това е станало по разпореждане на протокола на президентската институция. "Подобни нелицеприятни решения не говорят за обединение", коментира зам.-председателят на ГЕРБ

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов не е бил допуснат на срещата между президента Румен Радев и кмета на Свищов Генчо Генчев. Това заяви председателят на Общинския съвет в града Кристиян Кирилов.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов е в града, за да се включи в празничната програма, с която Свищов чества 140 години от освобождението си от турско робство.

Кристиян Кирилов уточни, че заедно с Цветан Цветанов на срещата не са били допуснати областният управител на Велико Търново Любомира Попова, заместник-областният управител Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов, както и народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова.

„Останахме изненадани“, заяви Кирилов. Той уточни, че като председател на Общинския съвет е участвал на срещата, а на нея са били обсъждани проблеми на община Свищов, които касаят града и общината – пътна инфраструктура, болнични заведения и др.

Според неофициална информация, това е станало по разпореждане на протокола на президентската институция.

По-рано днес Румен Радев скастри Цветан Цветанов, заявявайки, че сме доживели това той да обвинява Швеция в корупция, по повод скандала с избора на нов изтребител за армията ни.

Цветанов: Подобни нелицеприятни решения не говорят за обединение

"Това е решение на президента и президентския екип. Не смятам, че в днешния ден, когато празнуваме 140 години от Освобождението на първия български град, трябва да обръщаме внимание на подобен подход и решения, които взима президентската институция, коментира Цветан Цветанов пред кореспондента на агенция "Фокус".

„Ние сме тук, заедно с официалните гости да почетем паметта и да отдадем заслуженото за това, което е направено преди 140 години. Нека днешният ден да даде повече тържественост, а не да влизаме в подобни нелицеприятни решения, които по никакъв начин не говорят за единение, обединение. Ние, като народни представители, председателят на Националното сдружение на общините и областният управител сме тук, за да бъдем част от тържествената церемония с жителите и гостите на Свищов. България над всичко“, заяви Цветанов.

На въпрос било ли е обяснено каква е причината за недопускането му на срещата, той коментира: „Не, разбира се. Подобни срещи са правени и в други градове, когато има засичане с президентската институция. Мога да дам за пример Враца на 1 юни. Тогава имаше подобна работна среща, на която присъстваше и кметът и областният управител, на която имаше градивен разговор, даващ възможност за търсене на решения на поставените въпроси.“

http://epicenter.bg/article/Skandal-v-Svishtov--Ne-pusnaha-Tsvetan-Tsvetanov-na-sreshta-mezhdu-prezidenta-Radev-i-kmeta-na-grada/130960/2/48 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!