Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На гол тумбак – чифте пищови! Борисов харчи милиарди за въоръжение! За заплати и пенсии – няма!

Преди няколко дни Бойко Борисов информира целокупния български народ, че ще започне преговори с Швеция за модернизиране на българската армия.

Модернизиране на армията безспорно е нужно. Но това трябва да стане, едва когато възстановим икономиката си. Която да произвежда и да генерира печалби. Иначе какво оръжие ще купуваме и с какви пари ще го плащаме?! Защото ако наистина дадем около 4 милиарда лева за „модернизация“ на армията, ще заприличаме на човек, който се е накичил с оръжия, но гащите му са скъсани и няма какво да яде.

Ето защо това премиерско намерение звучи цинично на фона на пълния отказ на правителството да увеличи поне малко мизерните суми, които се отделят за заплати и пенсии в бюджетната сфера.

Според финансовия министър Горанов, ако се увеличат тези социални плащания, държавата щяла да рухне. Ами, тя държавата ни е рухнала отдавна. И онова, което е останало от нея, се крепи единствено на саможертвата на милиони българи, които живеят в невиждана мизерия.

Истината е, че натрапчивите медийни внушения за „необходимостта“ да купуваме оръжия, дойдоха след като президентът на САЩ Доналд Тръмп, с ултимативен тон, поиска от страните-членки на НАТО да увеличат бюджетите си за военни разходи и да плащат на Алианса, защото той ги защитавал.

В задачката се пита от кого, аджеба, ни защитават САЩ? Може би от Турция? Ще отбележим само, че Турция, въпреки войнствените си напъни, няма никакво намерение да ни напада. Защото тя има огромен проблем с 20 милиона кюрди, които искат своя самостоятелна държава. И този проблем в обозримо бъдеще няма да бъде разрешен. Особено като се има предвид, че янките упорито подкрепят кюрдите. Подкрепят ги не за друго, а за да разкъсат и омаломощят Турция. Като по този начин я изхвърлят от голямата геополитическа игра, в която Ердоган опита да се намеси преди няколко години.

Но дори Турция да се реши на безумието да нападне България, това със сигурност ще струва главата на Ердоган. По простата причина, че тогава срещу него ще се изправят интересите и на двата геополитически колоса – Русия и САЩ.

Така че Турция няма да се опита да ни нападне. Тогава от кого всъщност ще ни защитават САЩ? Сигурно от митичната „руска агресия“? Ами да, спомнихме си. За всичко е виновен Путин.

Само че това оправдание може и да минава пред някои западноевропейски народи. Но изобщо няма да мине пред българския народ. Защото всички знаем, че нашата велика посестрима Русия не ни е враг.

Нещо повече. Ако има някоя държава в света, която има интерес от силна славянска и православна България на Балканите, то това е Русия.

Следавателно и Русия не ни заплашва. Точно обратното. Ако има някоя държава, с която българският народ иска да е в съюз, това е точно мощната и братска нам Руска федерация.

Тогава остава с пълна сила въпросът защо ще харчим 3,5 – 4 милиарда лева за модернизация на армията? И то сега, когато те са ни безкрайно необходими за реанимиране на българската икономика! И което е още по-важно: Българската икономика ни трябва не за друго, а за да спрем изчезването на българския народ.

Ето това е задачата, която наистина стои със страшна сила пред нас. Да съхраним България. А за модернизация на армията има време.

Иначе се получава така, че бедна и мизерстваща България ще дава милиарди на богатите шведи. За да станат още по-богати. И да идват по нашето Черноморие, за да ни ритат по главите. И на други места.

Но какво от това, че ще ни ритат като кучета. Нали няма да ритат Бойко Борисов?!

Автор Иво Македонски Skandalno.net 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!