Теди Москов: Кирил и Методий са гръцки шпиони, а азбуката е подъл план, който ни откъсна от католическа Европа!

Това да се празнува култура е глупаво, както и да се дават награди за нея. Културата или я има, или я няма. По време на комунизма 24-и май беше единственият празник, който не беше свързан със Съветския съюз. Но азбуката ни е подъл гръцки план да ни отделят от католическа Европа.

Това заяви театралният и телевизионен режисьор Теди Москов пред Bulgaria ON AIR.

„Приписваме се заслугата, че ние сме дали тази азбука на руснаците, а всъщност сме я взели от гърците. Те са пуснали двама шпиони гърци, които да създадат азбука и тя да ни отдели от растящото влияние на Папата“, обясни той.

Положението, според него, за българския актьор е унизително.

„Не може един артист, който играе всяка вечер, да взима 400-450 лева заплата. Това е политиката на властващия. По-лесно се управлява простият човек“. отбеляза режисьорът.

И добави, че трябва да се изготви нова политика за сферата на културата и изкуството у нас.
„Трябва да се изгради чисто нова театрална политика. Могат да се направят задължителни учебни спектакли по българската литература и по чуждестранната класическа, за да се привлекат и научат младите“, предложи Москов. / БЛИЦ 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни