Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Никола Филчев: (Срамуващият се заради президента) Местан отдавна трябваше да е в затвора

"Местан отдавна трябваше да е в затвора. След като загуби охраната си от НСО, той ще бъде охраняван от затворническата администрация.

Съгласно закона той трябва да бъде подложен на трудова терапия. Това означава да полага неуморно обществено-полезен труд за Родината. Разбира се под строгия, но справедлив надзор на бай Ставри". Това казва Никола Филчев в интервю за БЛИЦ.

В отговор на въпроса на Ивайло Крачунов - защо сте толкова краен - бившият главен прокурор подчертава: "Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от пет до петнадесет години за всеки, „който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й  служи като шпионин, ако не е извършил шпионство” – чл. 105 от НК.  

Във връзка с изтеклите две стенограми, от които стана ясно как бизнесмени, политици, политолози и грантови НПО-та около кръга "Капитал" се опитват да създадат нов инженерен политически проект, Филчев казва: "Това упражнение е вече играно. И то не един път. Такива завери срещу държавата и прокуратурата са правени още преди 17 години, когато невръстното милионерче също беше обвиняем. И тогава прави същите заговори, същите напъни да „оправя”  държавата, да омаскари прокуратурата и главния прокурор. Само че тогава имаше зад гърба си премиера и президента. Много го уважаваха. А уважението при капитализма си има своето материално основание".

Бившият главен прокурор дава и формулировка на олигархията днес. "Олигархия означава днес съчетание на:  а) богатство, придобито чрез престъпление, б) влияние  върху държавната  власт  и политическите решения  и в) медии, които манипулират обществото.  

Филчев анализира и поведението на бизнесмена Иво Прокопиев:  "Прокуратурата привлича някого като обвиняем. А той вместо да се концентрира върху защитата си, започва да дава препоръки за държавното устройство, иска немедленно да се направи  съдебна реформа и най-малкото - да се махне главния прокурор. А като не може – започва мръсна клеветническа кампания срещу него".  

На въпроса - каква е връзката между Иво Прокопиев и Иван Костов, бившият първи обвинител казва: " За връзката между тях, те си знаят. Аз съм позабравил подробностите. Задълбоченият социологически анализ на международното и вътрешно положение,  който Костов направи, завършва с епохалния извод:  „Положението е тежко”. Очевидно Костов е деградирал съвсем. Положението му наистина е тежко. А всъщност единствената тема, по която той може да дава препоръки  е „ Как да крадем, без да ни хванат”.

http://epicenter.bg/article/Nikola-Filchev--Mestan-otdavna-tryabvashe-da-e-v-zatvora/124704/2/0 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!