Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Доказа се: Борисов е марионетка в ръцете на ЕНП! Те го назначили за Премиер!

Председателят на ЕНП с критика за отменената наредба за интеграция на бежанците

Председателят на ЕНП с критика за отменената наредба за интеграция на бежанците

ГЕРБ и Патриотите вече могат да направят правителство, защото получиха висша благословия.

Това бе решено не в централите на двете политически партии, а в Малта, където лидерите на европейската десницата потупаха Борисов по гърба и му разрешиха да се коалира с третата по брой на гласове политическа формация у нас – ПФ. В Малта имаше  конгрес на Европейската народна партия (ЕБП)  и там Бай Х*й падна на килимчето да се моли да му разрешат коалиция.

По принцип десните са силно резервирани към патриотичните и националистични формации и никъде няма подобна коалиция. Те смятат, че допускането на подобни партии до властта противоречи на европейските ценности, че това са хора, които ще пречат на интеграцията на бежанците, ще се борят за чистотата на нацията и ще отстояват националите интереси.

Бързо проучване обаче показало, че нашите националисти са такива само на хартия. В кабинета „Борисов 2“ те бяха във властта макар и без министри, но не попречиха на ГЕРБ да осъществи нито едно нареждане на ЕС относно бежанските лагери, квотите за бежанци, издръжката на пришълците и спретнаха едно единствено „патриотично мероприятие“ – затвориха границата с Турция предизборно, за да спечелят някой процент и някоя точка в очите на избирателите си.

Даже свършиха мръсната работа на ЕС, която тихо воюва политически с Турция.

В останалото време са кротки и благи като агънца и като видят Борисов, едва се сдържат да не застанат мирно и да не му изкозируват.

Анализ на ЕНП показал, че нашите патриоти изобщо нямат нищо общо с национализма и той стои в програмата им за цвят и привличане на избиратели, а иначе водят дясна и удобна политика. Затова и дали благословията си за коалиционно правителство. Освен това преценили, че дори и да ги обхване някакъв порив на патриотизъм, те няма да скочат срещу ГЕРБ, защото управляват заедно и няма да поискат да се разделят с топлите си местенца.

Така хем вълкът сит – хем агнето цяло.

Всичко това обаче предизвиква няколко горещи въпроса:

На какво е готов Борисов, за да вземе властта?

Явно на всичко.

Доколко той е български премиер и доколко пионка в ръцете на ЕНП?

От случилото се в Малта се оказва, че той не може да кихне даже, без да му разрешат от дясната партия.

Тогава защо тук си играем на избори, когато премиерите и правителствата ни ги одобряват в Брюксел, пък ние се пеним пред урните и по форумите и смятаме, че имаме някакъв избор?

България е безмълвен васал на ЕС и скача според тоягата, която на всичкото отгоре сама си избира… на избори. И инжектирана с неолиберална упойко, не усеща, че един път я мачка ГЕРБ, втори път ЕНП, трети целият ЕС. България не усеща, че се е превърнала в робиня на една сюрия световни измамници.

А доколко Патриотите ни са патриоти, това просто не подлежи на коментар!

Каквато ни е държавната върхушка, такива са и те.

Обикновени продажници. С нюанса, че тия се крият зад българското знаме.

Добре, че Ботев и Левски не доживяха!

А ти, народе?

Как живееш?!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

http://skandalno.net/ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!