Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В целият ЕС ние сме единствените заложници на абсолютен монопол и зависимост – Докога ще се храните с глуповати идеологии, а ще умирате в нищета и бедност...?

Една от предпоставките за просперитет на държава е политическия морал. Както и културата на нацията да устоява собствените си интереси, нерядко в конфликт със собствените си политици и държавници. Последните, често са заложници на по-сложна международна конюнктура! И понеже, когато воюва истински войник, той трябва да се държи като такъв, нека продължим по същество.
Това, което президентът Радев, услужливо задържа скрито, като решение, и предстои да бъде стоварено върху главите ни, е увеличението на газта с 30%. От това ще поскъпне абсолютно целият ни живот и качеството му ще се намали не в проценти, а в пъти. Грабеж! Държавническото поведение е, това да бъде спряно, поради липса на всякаква икономическа обосновка за предстоящият удар срещу качеството на живот на българските граждани. Уви, поведението на Държавната Комисия, а и на самият президент-премиер, е меко казано неморално!
Да видим евентуалните причини. България получава природна газ единствено от Русия. В целият ЕС ние сме единствените заложници на абсолютен монопол и зависимост, която на практика е заплаха за националната ни сигурност. Защо? И до сега няма причини да е така, още повече, че всеки от нас е убеден, че колкото повече доставчици, толкова повече конкуренция на цените. Навсякъде другаде е така. Кой, обаче, има интерес да държи цялата държава, в хватката на единствен доставчик? Кой държи 27 години поред България в пълна зависимост от енергоизточници? Кой и защо? Това е цяла система с всички подсистеми от мафиотска мрежа/вътрешна и външна/, която източва целият национален капитал, чрез изкуствено поддържане на монополи/скрити и явни/, в целия икономически спектър. Политиците са само предните лица и в тази мрежа има такива от всички партии.

Целта е една - чрез зависимост в пълен контрол!
Не разделяйте политици и държавници на леви и десни, когато става дума за хватка, в която те самите са джуджета. Председател на Комисията днес е "десен" човек, нали? А ако бъде ляв, какво ще се случи!? Той ще застане ли срещу чудовище? Разбира се, че отговорът е не.
За нас какво остава! Да плащаме каквато цена ни определят те. Ние сме отвлечено общество, получаващо пари от ЕС под различни форми, които трябва да бъдат взети, по всякакви начини. Донори във всякакъв смисъл. И където да бръкнете, ще се покажат главите на едни и същи хора. Докога!?
Докога ще се храните с глуповати идеологии, а ще умирате в нищета и бедност...? Този въпрос, нито един политик няма да ви го зададе...

Николай Марков, Фейсбук 

https://www.facebook.com/nikolai.markov.566/posts/10206597055244090 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!