Tyxo.bg counter

Румен Петков: До понеделник турският посланик трябва да бъде изгонен!

Трябва да има много рязка намеса на министър-председателя и на президента в разговор с турските им колеги. „Трябва да има много ясна позиция и на Централната избирателна комисия и да се оцени има ли нормални условия за гласуване в секциите в Турция.

Трябва още утре или в понеделник да изгонят турския посланик у нас. Това коментира за „Фокус“ Румен Петков, водач на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Бургас и Плевен.
 
Според него трябва да има много рязка намеса на министър-председателя и на президента в разговор с турските им колеги. „Трябва да има много ясна позиция и на Централната избирателна комисия и да се оцени има ли нормални условия за гласуване в секциите в Турция.
 
Ако имаме основание да считаме, че намесата на турския министър предполага някои от секциите да не бъдат отваряни, трябва да се предприеме и такава мярка, за да защитим националната си сигурност, за да знаем, че резултатът от изборите го правят българските граждани, а не турското правителство“, подчерта Петков. По думите му, ако институциите не защитят закона, няма основание да считаме, че изборният процес е нормален. 

Относно посланието на Ахмед Доган, Петков коментира, че Доган има една развивана в годините позиция. „Никога не е разчитал на подкрепа отвън и възприемам посланието му като развивана теза от десетилетия. Сигурен съм, че тази теза ще бъде чута и разбрана от българската общественост. Въпросът тук е за българските институции и как гарантираме националната си сигурност. Аз си спомням как преди години бяха гонени чужди дипломати и не виждам защо днес се мълчи по въпроса и се опитваме да го заобикаляме“, каза още Румен Петков. 

http://epicenter.bg/article/Rumen-Petkov--Do-ponedelnik-turskiyat-poslanik-tryabva-da-bade-izgonen-/123075/2/0

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни