Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски полковник: „След удара на Русия САЩ ще престанат да съществуват“

САЩ продължават да «окупират» страните от бившия соцлагер в качеството им на потенциални военни плацдарми.

Този път в сферата на тяхното внимание се оказа Словакия — малка държава в Централна Европа с около 5 милиона население, граничеща с Чехия, Полша, Унгария, Австрия и Украйна.

Преди разпада на СССР тази бивша част от Чехословакия участваше във Варшавския договор. А от 2004 г. е част от НАТО. До днес на нейна територия не е имало американски военни бази.

Вашингтон сметна това за грешка. В момента САЩ търсят изпълнител, който ще проектира военните обекти в Словакия.

Проектът «включва подготовката на нови обекти за строителство, а също модифициране и ремонт на съществуващите, включително летища, складове за горивно-смазочни материали, казарми, авторемонтни помещения, инженерни комуникации, административни сгради и други военни обекти на САЩ».

Срокът на договорите — от три до пет години — САЩ са готови да похарчат за целта пет милиона долара.

Всичко това е в рамките на т.нар. «инициатива по укрепване на европейската сигурност».

За същата инициатива по времето на Барак Обама бяха отделени около три и половина милиарда долара, което е четири пъти повече от миналата година. Средствата трябва да отидат за подобряване ротацията на американските войски в Европа, разполагането там на още една бойна бригада, подобряване на военната инфраструктура и прехвърлянето на допълнителна военна техника и въоръжение.

Пак уж с цел гарантиране на сигурността на съюзниците от НАТО във «връзка с действията на Русия»…

Защо американците тръгват да създават съвременна военна инфраструктура точно там? Как тези планове ще се отразят на европейската сигурност?

Да чуем военния аналитик полковник Виктор Литовкин:

Както е повече от ясно, европейската сигурност по този начин няма как да се укрепи. Колкото са повече чуждите обекти на територията на Европа, толкова е по-голяма вероятността тези обекти да бъдат цел на ракети, в това число руски. Защото те представляват определена заплаха за сигурността на Русия. Това първо.

Второ. Няма никакво съмнение, че военната инфраструктура в Словакия се създава от американците срещу Русия. Както това се прави в момента в страните от Балтика, Полша, Румъния и България.

За да могат те, както твърди Западът, «да сдържат Русия» и да я плашат. А в случай на необходимост — да нанесат удари по Русия от тези обекти.

По такъв начин САЩ с помощта на НАТО създават «санитарен пояс» около руските граници. За да могат в случай на определени събития, да поставят под удара именно тези държави. И да имат възможността да увеличават силите и средствата си за провеждане на настъпателни действия срещу Русия.

Препоръчвам им, обаче, да не свикват да се примъкват много до границите на Русия.

По същия начин САЩ влезе на Балканите, прикривайки се зад сръбско-албанския конфликт. Военната база «Кемп Бондстил» в Косово е американска, тя е от онова време и не е махната. За нея в момента не говори никой, но тя съществува.

И там се дислоцира разузнавателна бригада и части за радиоелектронна борба. И до днес има летище в Прищина, на което американците могат да приземят самолетите си.

И не само военнотранспортни, а изтребители, щурмоваци, бомбардировачи…

В България има около 1 500 войници на Пентагона.

На територията на Румъния действа американска ПРО. Там могат да се разположат ракети «Томахоук» — крилати ракети, които могат да носят и ядрен заряд. Ако тези ракети са там, то това е пряко нарушение на договора за РСМД. Но няма как да се провери това, че те разполагат там подобни пускови установки. Американците не пускат никой в базата.

Полша също разположи цяла танкова американска бригада. И създава позиционен район за системите на ПРО, аналогичен на този, който има в Румъния. През 2018 г. обектът започва да действа.

Да си спомним за Латвия, Литва, Естония, където има не само американски войски, но и британски, и немски.

Т.е. вече е създаден потенциал на много мощни сили за настъпление срещу Русия.

А сега и Словакия. Не е изключено да стигнат и до Чехия и Унгария.

Фактически всички страни от Варшавския договор, т.е. правителствата на тези страни, са на страната на САЩ и против Русия.

Но няма да задушат Москва. Ние имаме стратегически ракетни комплекси, които са много подходящ отговор на каквито и да било американски действия. Дори не е задължително да нанасяме удари по териториите на второстепенни съюзници.

Нашите комплекси могат да стигнат до САЩ.

Русия е единствената страна, която може да нанесе на САЩ т.нар. «неприемлив ущърб», който се заключава в следното — след удара на Русия САЩ ще престанат да съществуват.

News Front 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!