Следвайте "Буднаера" в Телеграм

България да си прибере 20 тона злато, държано като заложник в Лондон

Коалиция КОЙ се обявява за незабавно прибиране обратно на половината държавен златен резерв, който е депозиран в Лондон. Става дума за 20 тона злато, представляващо в момента фактически „заложник“ за това, че ще следваме неолибералната политика, и няма да правим нищо независимо.

Ценният метал следва да се намира в трезорите на БНБ, и да бъде част от резервите на бъдеща независима валутна политика. Също добре би било, останалите резерви да се трансформират от настоящия дълг на чужди държави в нещо по-материално, защото чуждите държави не е ясно дали изобщо ще си платят. Това да имаш като резерв облигации на някакви други правителства, е абсолютна фикция, особено в някаква кризисна ситуация, в която всеки ще спасява себе си, и никой няма да плаща нищо никому.

В момента Германия постепенно изтегля резервите си от чужбина и ги прибира в Берлин. Странното е, че ги мотаят и не им ги дават веднага, а малко по малко. Т.е. ако тръгнем да си теглим златото, изобщо не е ясно кога ще дойде. Колкото по-бързо стане, толкова по-добре.

Съществуват непотвърдени теории, че чуждото злато, държано в няколкото глобални икономически центъра, вече е откраднато и изнесено. Т.е. в Лондон няма нито българско, нито нечие чуждо злато. Има документи, че има злато, но то не съществува. Поддържат се малки оборотни запаси, всичко друго е изнесено от глобалната олигархия, която се готви за трусове.

Така излиза, че обратно ценният метал ще си получат само онези, които първи си го поискат.

Когато се разпадне евро-зоната, българският валутен резерв, натрупан в евро, ще се превърне в една голяма, кръгла, абсолютна НУЛА. Тогава стабилността на лева ще се крепи само от материално наличните резерви в ценности – т.е. злато и сребро. Колкото повече от тях имаме, толкова по-добре.

Безсмислено е да имаме резерв в Лондон, който фактически не е наш. Безсмислено е да имаме и евро-хартийки, които ще се обезценят. Резервът в България, а хартийките – в злато, сребро, платина и други ценни активи.

Българският лев никога няма да бъде величествена и световна валута. Но можем да си го запазим поне да се стабилна валута, за да не ни направят с някоя машинация още по-бедни, отколкото сме сега. / КП „КОЙ 

Российская газета: Германия дължи $3 млрд. на България по кредити към Третия райх

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!