Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проф. Иво Христов: Навлизаме в тежки международни турболенции

"Когато ми отговорите на въпроса защо признахме Косово, на базата на кой точно регламент от международното право, тогава ще отговоря на въпроса дали Крим ще бъде признат за руски."
Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ социологът проф. Иво Христов. Той отговори така на въпроса на водещата Цветанка Ризова дали смята, че ще се стигне до признаване на Крим за руски.
 
Проф. Христов бе гост на предаването в качеството си на кандидат-депутат на БСП и водач на нейната листа в Пловдив.
Депутатът представлява целия народ, той не е крепостен селянин на парламентарната си група, каза проф. Христов. "Нищо не изключвам. Г-жа Нинова беше така добра да ме покани.
Разговорът беше труден", каза той.
 
Това не беше първата покана. Не само от леви формации, каза проф. Христов.
"Дълго време странях от политиката, защото ме критикуваха, че давам само акъл без да се включа. Сега ме критикуват, че се включвам, така че няма угодия. Винаги ще имам свое мнение и ще го отстоявам. Познавам много добре проблемите на образованието и науката. Ще наблегна на работата точно там", разкри Христов.
 
По думите му поканата показва, че все пак в БСП мислят по-далеч от носа си и са готови да инкорпорират хората, чиято критика е градивна и основателна. „По-добре да имате такъв тип хора, отколкото да имате послушковци, които да бъдат само машина за гласуване”, категоричен беше той.

В ядрото на западния свят има титанична битка между две крила за вида капитализъм, за вида социална, икономическа и политическа система, която ще доминира в света, заяви проф. Христов.

Според него самият Доналд Тръмп не е промяна, а има обсесия, фиксация върху личността на Тръмп.

Тръмп спечели само едно от сраженията, но не и битката, която продължава, допълни експертът.

По думите му тя не е само вътре в американското общество, но и в Европа, в България.

Проф. Христов допълни, че новата администрация на САЩ изоставя политиката на огромна пряка конфрронтация с Русия, която ни е довела до война.

"Навлизаме в тежки международни турболенции. Нещата стават много тежки. Говоря за промените в САЩ, предстоящите избори във Франция и Германия. Ние трябва да погледнем по-напред и по-надалеч, за да видим какво можем да направим в този контекст", каза още Иво Христов.

epicenter.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!