Доказаха: Душата съществува и не умира след смъртта, витае из Вселената

Вероятно всеки от вас поне веднъж си е задавал въпроса дали съществуването на човека продължава и след физическата му смърт. Е, отговорът вече е ясен. Учени доказаха, че душата не е само понятие, а съществува действително, съобщава "Комсомолска правда".

Душата на човек не умира с неговата физическа смърт. Тя остава да витае из Вселената. Именно тази е и причината, поради която хора върнали се от отвъдното след тежка кома разказват, че са преминали през тунел или пък са видели бяла светлина.

Медицината призна официално, че човешката душа съществува, което означава, че живота след смъртта е факт, а не само мит. Това се казва в изследване на професора по анестезиология и психология и директор на Центъра за изучаване на съзнанието в Университета на Аризона Стюарт Хамероф.

В доклада си Хамероф посочва, че човекът е много повече от обичайните неврони.

Според него човешкото съзнание съществува във Вселената още от времето на Големия взрив. Той е категоричен, че информацията в мозъка на човек се съхранява дори и след като неговото сърце спре да бие и продължава да се разпространява във Вселената.

Предсмъртното усещане възниква, когато квантовите частици, които формират душата на човека, напуснат нервната система и отидат във Вселената.

Според теорията на професора същността на душата ни се крие в структури в мозъчните клетки, а нашето съзнание е резултат от квантовата гравитация в тези структури.

Идеята е, че съзнанието е програма за квантов компютър в мозъка, която може да се запази във Вселената и след физическата смърт.

Теорията се посреща със сериозна критика в научните среди. Хамероф обаче смята, че тя тепърва ще се оцени, защото квантовите ефекти, както наскоро бе доказано, стоят зад много биологични процеси, като обонянието, фотосинтезата, навигацията при птиците и др.

https://www.24chasa.bg/Article/1681414

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!