Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов от Харманли: 1000 души от центъра незабавно ще бъдат преместени и изолирани, тук остават само семейства с деца

В момента е пълно с техника, прават се полоси и кльонове. Така ще се попречи на тези, които не искат да спазват обществения ред.
Това каза в Харманли премиерът Бойко Борисов, който отново посети бежанския център. До четвърътък ще бъдат завършени всички съоръжения. В момента се работи и на другите места. Така ще изолираме тези, които не искат да спазват реда. Разпоредил съм фирмите да работя по 24 часа. Намерили сме законов начин да им се изплатим. Като ги питам в центъра какво искат да правят, всички отговарят, че искат да отидата в Германия, а ние не можем да ги пратим там, каза още Борисов.

Не искам да коментирам темата за тероризма. Основният организатор на бунта е задържан. Той е бил задържан в Германия за разпространение на наркотици и са ни го върнали. Той ще бъде незабавно изведен от страната. На кадрите, които прегледахме, се вижда как участниците в бунта бият сирийци и афганистанци, които не искат да участват в размириците. Правим план 1000 души незабавно да бъдат преместени и изолирани. Това са тези, които не спазват обществения ред. Ще се търси начин максимално бързо да бъдат екстрадирани от България. Правим това навсякъде. Гражданска защита ще осигури фургони за тези хора. Ще ги настаняваме в казарми и стари застави. В Харманли ще останат само семействата с деца, срещу които гражданите на града нямат нищо против. Явно в цяла Европа ще има натиск. Войната в Близкия Изток трябва да спре, категоричен беше премиерът.

novini.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!