Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тръмп дава заден в първи интервюта

Няма да преследва Хилари и да отменя здравната реформа на Обама

Новoизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще промени, а няма да отмени напълно здравната реформа, която бе ключова за управлението на Обама. В първо интервю след вота той заяви пред в. “Уолстрийт джърнъл”, че причина за промяна на позицията му е срещата в Белия дом с настоящия държавен глава. Тръмп уточни, че ще запази някои текстове от здравната реформа. По време на кампанията си той се заканваше изцяло да отмени закона и го наричаше ужасен.

На първо време мисля как да реша проблемите на САЩ в областта на здравеопазването и заетостта, както и да засиля граничния контрол, а не за това да разследвам скандала с електронната поща на Хилари Клинтън, каза той. Новият държавен глава отклони въпроса дали ще назначи сцецпрокурор да разследва съперничката му.

В тв интервю за предаването “60 минути” на Си Би Ес той дори направи четка на “талантливото семейство Клинтън”. Милиардерът заяви, че обаждането на Хилари, в което тя признала загубата си, сигурно е било трудно за нея. “Но тя направи това прекрасно, просто ми звънна и каза: “Поздравявам те, Доналд. Браво на теб”. В интервюто за “60 минути” се включиха още Мелания и трите големи деца на Тръмп - Доналд-младши, Иванка и Ерик, които ще управляват занапред бизнеса му. Според в. “Гардиън” обаче това ще е безпрецедентен конфликт на интереси.

Вицепрезидентът Майк Пенс пък е натоварен да ръководи преходния екипн на Тръмп. Стана ясно също, че новият стопанин на Белия дом е включил в списъка на потенциални кандидати за министър на отбраната сенатора Кели Айот, съобщава в. “Вашингтон пост”. По този начин тя може да стане първата жена, която ще оглави Пентагона.

24chasa.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!