Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ГЕРБ прекарани: цигани искат доплащане, след покачването на цената на глас

В много трудна ситуация се намира в момента предизборният щаб на ГЕРБ. Хиляди ромски гласоподаватели са поискали да им се доплати преди да гласуват, защото цената на глас се била увеличила.

Както е известно, ГЕРБ усилено изкупуват целия ромски вот в последната седмица. Заради това пазаруване, цената на глас започна да се покачва, и на места достигна до 300 лв. Така се получи, че ромите, вербувани в началото на седмицата, са получили по-малко от събратята им, дето се съгласили да подкрепят Бойко Борисов точно преди изборния ден.

Ром обаче трудно се "минава" и като чули за разликите, избирателите притиснали плащачите да вдигнат мизата. Те от своя страна, се изсипали в щаба на ГЕРБ, да искат пари.

По този начин развиваща се, ситуацията, тотално обърква бюджета. Излиза, че трябва да се харчат пари със задна дата, а общата сума доста набъбва. Освен всичко друго, има и чисто технически проблеми. В неделя банките не работят, и няма от къде бързо да се изтеглят пари. 

В момента Цецо се опитва да убеди ромите да гласуват, и да им платят през седмицата. Ром обаче без предплата не пуска, което сериозно застрашава изборния резултат на Цецка. Възможен е дори обратен ефект, защото част от ромите заплашват ако не им дадат парите, дори да идат да пуснат за Радев. Така ще излезе накрая, че ГЕРБ са купили гласове за противника си...

ГН, gudelnews.com 

Цацаров: 209 сигнала за изборни нарушения са подадени до момента за времето между двата тура

/КРОСС/209 сигнала за изборни нарушения са подадени в Прокуратурата до момента, като се обхваща времето между двата тура. Това каза пред журналисти в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.

Сигналите са от цялата страна, равномерно разпределени по апелативни региони. „По 162 от сигналите е постановен незабавно отказ, тъй като няма данни за извършени престъпления", каза Цацаров. 3 от сигналите са изпратени по компетентност на ЦИК, тъй като не засягат по компетентност Прокуратурата. По останалите 13 са образувани досъдебни производства. 6 от сигналите са за купуване на гласове, 5 - за документни престъпления и два касаят гласуване два пъти - едно и също лице е направило опит да гласува два пъти с различни документи.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!