Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На кой народ служи Меглена Кунева и чии интереси защитава?

Цвета Кирилова

Утре може фонд на ИД да се появи като щедър грант за подпомагане на ромчетата, които са мюсюлмани. Меглена Кунева не само трябва да подаде незабавна оставка, но трябва преди това да се извини публично на българските деца, че ги унизи, иронизира и противопостави.

Меглена Кунева първо направи „съешаване“ с никому неизвестен и с неясно финансиране т.н. „Ромски фонд“ и допусна вмешателството му в системата на образованието, поощрявайки по свой избор етническо малцинство, като по този начин дискриминира българските деца.

После е необходимо да се извини втори път, за това че опита да хитрува на дребно, като насочи държавните пари за стипендии към ментори, които отново ще работят единствено и само с привилегированите роми. В момента отпусканите стандартни стипендии за отличници не вървят ръка за ръка със специален ментор, който инак ще обгрижва само номинираните роми с парите на данъкоплатците!

Все още МОН не отговаря на въпросите – КОЙ позволи на ЧАСТЕН ФОНД, ОСНОВАН ИЗЦЯЛО НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА, ДА ВЛЕЗЕ В БЪЛГАРСКИТЕ УЧИЛИЩА И В ОБРАЗОВАНИЕТО?!

На КОЙ народ служи Меглена Кунева и чии интереси защитава? КОЙ й каза да направи този грандиозен скандал, присмивайки се на децата на България с проект, лишен от здрава логика, напълнен със завоалирани думи, работещи прикрито и последователно срещу националния интерес!

Дори възможностите на децата от ромската общност се подценяват и омаловажават с аргумента, че са слаби ученици и се нуждаят от финансова патерица, за да постигнат успех от 3.50. Малцинствата сами не усещат подигравката, че с тази програма Кунева им казва – с „интелектуални проблеми“ сте! И понеже по естествен път не може да стигнете до 5.50, слагаме Ви помощни колела от по 30 евро всеки месец, за да си ги търкаляте. С тази програма МОН прави ромите са смях и ги поставя на нивото на слабоумни хора.

Парадоксът е в това, че новата стипендия „Намали успеха си, вземи 30 евро“ е дискриминационна за ромските ученици. Експертите на МОН смятат, че ромите не могат да бъдат отличници и да кандидатстват като всички други за стандартна стипендия за отличен успех от минимум 5.50 и поради тази причина е нужно създаването на нова СПЕЦИАЛНА – VIP стипендия, с по-облекчени условия за успех, включваща и ПЛАТЕНА ОТ ДЪРЖАВАТА менторска помощ!

МОН и този път няма да ни изМЕНТИТЕ и с менторите!

Искате да мотивирате децата да развалят оценките си от 6.00 на 3.50 за 30 евро?! Искате да ликвидирате и малкото останали положителни образци на умишлено разрушаваното с години българско образование?! Искате да изкушавате българските деца да се самоопределят за роми?

Сделката е ясна! 60% за частния ромски фонд, 40% за МОН. Фондът е господар и на Меглена Кунева, и на проекта!

Цвета Кирилова, Фейсбук 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!