Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шефът на фондацията на Клинтън поиска убежище в Русия…

Ерик Брейвъман

Ерик Брейвъман

Невиждан скандал изригва в САЩ дни преди изборите, след като слухове съобщиха, че бившият шеф на фондацията на Бил и Хилари Клинтън, е поискал убежище в руското консулство в Ню Йорк. Името му е Ерик Брейвъман, и от известно време липсваше от публичното пространство, твърдеше се, че е убит, за да не представлява риск за изтичане на информация на схемите на знатното семейство.

Но сега се оказва, че не само, че е жив, но и се е добрал до шанс да спаси живота си чрез политическо убежище в Русия.

Скандалът допълва друг скандал, който се разгоря, след като ФБР поднови спряното преди месеци разследване относно електронната поща на Хилари, обслужвана от домашен сървър и тотално незащитена срещу хакери. Дори вицепрезидентът на самата Хилари нареча случая „обезпокоителен“, а медиите се чудят как възможно най-малко да говорят, но без особено да им се получава.

Според слуховете, казусът с Брейвърман е стигнал до бюрото на Путин, защото никой в руското ръководство не знае какво да прави с подобен взривоопасен беглец. Засега не е ясно гарантирано ли е исканото убежище.

Междувременно Барак Обама спря публичните си действия за подкрепа на Клинтън. Вероятно е наясно с изхода от настоящия хаос, и се опитва да се разграничи от нея. / ГН

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!