Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как да живея с пенсия от 150 лв.?

Родните политици, увлечени в далавери и трупане на пари, нямат време едно вестниче да прочетат. Ако го правеха, щяха да разберат колко тежко и непосилно живее народът. Как спят спокойно, след като 37% от народа не може да си позволи консумация на месо, пиле, риба.

Всеки 3-ти от нас не може да си плати тока, водата, наема, вноската по кредита. 53% не могат да се справят с непредвидени разходи. Близо 2 млн. българи живеят със средства по-малко от линията на бедност. Стремглаво мизерията завладява пенсионерите. Че как се живее с пенсия от 150-240 лв. на месец бе, господа управляващи?!!! Ако бяхте поне малко заинтересовани за народа си, щяхте да се стреснете от факта, че през 1989 г. са мизерствали 6% от българите, а днес мизерстват 22%. Щяхте да знаете, че всеки ден в България 16 човека правят опит за самоубийство. Това са умопомрачаващи факти, но те не стряскат ни депутати, ни министри.

Казват, че преди да започнеш да живееш истински, трябва да умреш няколко пъти. Ами, господа, ние умираме всеки ден бавно и мъчително. Възрастни хора свирят на акордеони и пеят в подлезите, саксофон лее звуци и ти къса сърцето. Те свирят и пеят, а душите им плачат. Това е навсякъде, във всеки град, на всяка главна улица, във всеки подлез. Срам!

Валерия Стефанова, Гулянци

retro.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!