Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски експерт: iPhone е хиляди пъти по-умен от руските ядрени ракети - Ще ги замеряме с iPhone?

Даниел Десподов

Експертът по ядрено оръжие към министерството по енергетиката на САЩ Робър Кели сравни новата руска междуконтинентална ракета РС-28 „Сармат“ със смартфоните на Apple. Според него, електрониката в iPhoneдемонстрира небивал прогрес, докато компонентите на руската междуконтинентална балистична ракета са си останали на нивото на 70-те години.

Американските специалисти са доста развълнувани от първите изображения на новата руска междуконтинентална балистична ракета. „Сармат“, която може да носи до 16 бойни глави и да изтрие от лицето на Земята европейска държава с размерите на Франция или Англия.

The Sun наплаши своите читатели с материал за новата супер-ракета, която може да унищожи държава с размерите на Франция, „само с едно натискане на копчето“. А The New York Post нарече новото руско ядрено оръжие „маскиран дявол“, припомняйки предишното поколение съветски и руски ядрени оръжия.

Робърт Кели е на мнение, че Русия няма кой знае какъв прогрес с РС-28 „Сармат“, понеже в тази ракета се използва стара електроника.

„Вашият iPhone днес може да направи хиляди пъти повече неща, отколкото през 70-те години. Много от грубите и тромави електронни схеми от това време вече са изчезнали; ние не ги използваме вече и дори не знаем откъде да ги вземем“.

kaldata.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!