Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Митов: Има сили, които ни дърпат към Москва, но няма да го позволя! Ние трябва да сме част от просветена Европа!

България въоръжава „Ислямска държава“

„Когато БСП иска вот на недоверие заради външната ни политика, то аз съм спокоен, защото знам, че вървим в правилната посока” - Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Да не забравяме: САЩ наложиха комунизма на света

„Когато БСП иска вот на недоверие заради външната ни политика, то аз съм спокоен, защото знам, че вървим в правилната посока”, това заяви министърът на външните работи на страната Даниел Митов в предаването на бТВ „Лице в лице”.

Ето какво каза още той в предаването:

„Вотът на недоверие се върти най-вече около създадената изкуствена драма за избор на генерален секретар на ООН.

Скандалът «Ирина Бокова – Кристалина Георгиева» в никакъв случай не е провал, защото никой не е обещавал нищо на страната ни.

Избирането на Ирина Бокова беше невъзможно. Когато българското правителство знае, че ще е такъв резултатът, единият вариант е да оставим Бокова да се провали, а другият – да се играе за победа.

Няма за какво да съжаляваме и няма за какво да се извиняваме на опозицията. За какво да се извиним? На кого? На БСП? Те имат ли нещо, което могат да направят по-добре или могли ли са те да изиграят ситуацията по-добре?

Не е вярно, че правителството има две външни политики.

Политиката е ясна – в Европа има единен, ясен консенсус за това какво са санкциите срещу Русия. Това е инструмент за промяна на поведението..

Санкциите, наложени от ЕС на Русия заради анексирането на Крим, са много важни, защото гарантират спазването на международния правов ред.

Ние смятахме, че след Втората световна война този проблем е решен и се движим по ясни правила. Ако позволим да няма последствия, това означава, че никой вече не е сигурен.

Има сили, които дърпат България обратно към Русия. Това е национално предателство.

При всички положения България, нейната външна политика и външен интерес е да бъде част от Европа. България трябва да е част от просветената част на Европа».

България трябва да е част от просветена Европа и докато аз съм министър на външните работи, това ще бъде.

Никой няма намерение страната да се превръща в буфер за бежанци. Това са фантазии.

Ние няма да позволим България да се превърне в буферна зона. Това е в главите на хора, които в момента се чудят как да правят кампания, защото нямат каузи. Нямат дори истина, за която могат да се хванат и да я развият.

Дъблинското споразумение, според което могат да ни бъдат върнати близо 30 хил. бежанци, е остаряло и може да бъде ревизирано и дори отменено.

Концепцията, че Европейският съюз трябва да се приема като едно цяло, чийто външни граници трябва да се охраняват от всички е концепция, която тръгна от България. Беше даден и старт на охрана на тези граници. Това е огромно усилие и промяна на концептуалните нагласи в ЕС”, заяви Митов. / news-front

България въоръжава „Ислямска държава“ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!