Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чехия с референдум за излизане от ЕС заради безвизовия режим за Турция

Чешкият парламент обсъжда референдум за излизане от ЕС заради безвизовия режим за Турция

След Брексита, след засилването на националистическите движения и в Германия и почти цяла Европа, след скорошно изследване, че 53% от френските граждани искат да гласуват на референдум за напускането на ЕС и факта на надвисващата опасност от Марин льо Пен, след същите настроения в Дания на лидера на Датската народна партия Кристиан Тулесен Дал, Чехия първа започва сериозния разговор.

Очевидно Юнкер, Меркел и ЕК трябва да си ходят и да се създаде ЕС на националните държави.

Глобализмът докарал ислямизацията и бежанците да бъде погребан!

Антиевропейската, антицивилизационна и антихристиянска подкрепа на ЕК за въвеждане на безвизов режим за турски граждани доведе до обсъждания на референдум за излизане от ЕС в чешкия парламент. Предложението е от депутатите на дясноцентристката коалиция „Зора”. То беше одобрено от 96 от присъстващите 169 депутати в долната камара на парламента в Прага.

„Съвършено недопустимо е 75-милионна мюсюлманска страна, която съзнателно си сътрудничи с „Ислямска държава”, да получи свободен достъп в Европа и Чехия. ЕС отдавна не защитава интересите на европейските граждани. Той се превърна в диктаторска организация”, заяви председателят на „Зора” Мирослав Лидински.

От дясноцентристката коалиция „Зора” подчертаха, че целта им не „унищожението на добрите неща в ЕС, а спиране на самоубийствената политика на европейския елит”.

Евробюрократите и партиите на статуквото смятат „Зора” за популистко и ислямофобско движение. Предложението им обаче е подкрепено от комунистите, мнозинството от депутати от Гражданската демократическа партия и някои представители на партии в управляващата коалиция.

Дебатите са израз на несъгласието на много чешки политици с въвеждането на безвизов режим за Турция, както и с предвидените финансови санкции за страни, които не желаят да участват в квотното разпределение на бежанци между държавите в ЕС.

Ето и някои от възловите мнения и изказвания на Президента на Чехия Милош Земан:

Милош Земан призова за референдум за членството на страната в Европейския съюз (ЕС) и НАТО. Земан е първият държавен глава, която обявява официално, че иска в страната му да има такъв референдум.

Чешкият президент скочи и на Меркел: Покани бежанците в Германия, а ги праща да обядват при съседите. Той е казал същото и на германския канцлер по време на посещението на Ангела Меркел в Прага.

„Няма как да поканиш бежанците у дома си и след това да искаш да ги разпределиш в съседните държави“, смята президентът Земан.

Според чешкия държавен глава най-доброто решение на сегашната ситуация е цялостно затваряне на границите на ЕС и формирането на общоевропейска армия.

Президентът е заявил, че изцяло подкрепя позицията на Вишеградската четворка (Чехия, Словакия, Унгария и Полша) и че според него разпределението на бежанците по квоти е абсолютно безсмислено.

Милош Земан призова стотици хиляди икономически мигранти, пристигнали в Европа от началото на миналата година, да бъдат депортирани, заявявайки, че културата на мюсюлманските мигранти „е фундаментално несъвместима с европейското общество“.

Земан предложи мигрантите да бъдат преместени на „празни места“ в Северна Африка или на „необитаеми гръцки острови“ – като външният дълг на Гърция бъде намаляван поетапно срещу на поемането на разходите. Той предупреди за „силна връзка“ между притока на мигранти и „вълната от джихадисти“ в Европа, като се аргументира, че умерените мюсюлмани могат да бъдат радикализирани от екстремисти в своята среда, точно както германците са били радикализирани от нацистите през 30-те.

Ако САЩ претърпят провал в Сирия, това ще стане изключително по тяхна вина, заяви чешкият президент Милош Земан в интервю за интернет изданието Parlamentní Listy:
„В Сирия никой не е канил по законен път Съединените щати. И ако сега тяхната мисия завърши с фиаско, то това е тяхна вина“, изтъкна Земан.

Чешкият президент отказва да приема посланика на САЩ.

Милош Земан взел това решение след „недопустимите“, според него, коментари на дипломата относно решението му да присъства в Москва на тържествата за Деня на победата.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!