Следвайте "Буднаера" в Телеграм

За Турция - газ и транзитни такси, за нас - бежанци и "Протестна мрежа"

За нас - бежанци, "Протестна мрежа" и чаша студена водаЗа нас - бежанци, "Протестна мрежа" и чаша студена вода

Русия и Турция подписаха споразумението за изграждане на транзитен газопровод (т.нар."Турски поток"). Газовият хъб, дето на Бойко му се привиждаше у нас, ще е в Турция, съобщи лично Владимир Путин. (В България също ще има хъб - бежански хъб!) Именно думата "хъб" беше използвана. След това газопроводът най-вероятно ще мине през Гърция, Македония, Сърбия и нагоре към Европа. Разбира се, няма да отговаря на никакви "либерализационни пакети" на ЕС, и "Газпром" няма да е длъжен да дава тръбата на трети доставчици, които да го конкурират. Точно по същия начин се случва и "Северен поток - 2", от което логически излиза, че "либерализационният пакет на ЕС" всъщност трябва да се прекръсти на "либерализационен пакет за България". Т.е. европейска директива само за баламурници като Бойко Борисов.

Тръба през Турция, Гърция и заобикаляща България ще е поне 2 пъти по-скъпа от "Южен Поток". Т.е. икономически на Русия това и е по-неизгодно. Но решимостта да се случи показва единствено глупостта на българската държава, управлявана от страхлива мутра, която не знае думата "Не" във външната политика.

Също много интересно е, че Турция ще строи и трета АЕЦ. Т.е. фактически самата Турция ще осъществи това, което у нас се нарича "Голям шлем". И се оплюва от всички възможни чужди мекерета като "огромна загуба за България". Единственото, което липсва на Турция от "шлема" е нефтопроводът, но той и без това беше най-малката част от "шлема" с едва 30 милиона годишни приходи. Газовият коридор и "Белене" бяха основната част. Която като "супер загуба" ще се случа в Турция, а ние нали сме много умни - ще си спестим разходите. Всъщност, Бойко нали е приятел с Ердоган - може да му подари реакторите дето сега плащаме.

За сметка на всички тези загуби, в последните седмици мигрантският поток към България стана неудържим. Бойко правилно остави оградата недостроена, и който не е поискал, той не е минал. Центровете пращят, а мигранти дори започнаха стачки, че искат 500 евро месечно и къщи. Естествено, да не забравяме и от къде идват мигрантите. От Турция. Така там те стават по-малко, а бежанският мега-лагер на Европа, се очертава в България. Като подправка - при нас триумфират "Протестна мрежа" и всякакви русомразци, соросоиди и атлантици. Турците ще прибират милиарди, ние ще прибираме бежанци, а протестърите ще ги пазят от народния гняв...

МРК (мила родна картинка)...

ГН, gudelnews.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!