Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цял Самоков, вкл. ромите, на протест срещу бежанците, Бойко се прави на луд

Практически целият град Самоков, дори циганските му обитатели, днес направи огромен митинг пред кметството, в знак на протест срещу идеите на правителството да изгражда лагер за мигрантни в близките села.

В последните дни местните активисти на ГЕРБ са забелязани да проучват стари поделения и изоставени къщи в 2 села. Поделенията са в доста лошо състояние, но правителството вече започна да налива пари други подобни, за да ги ремонтира.

Според кмета на Самоков Владимир Георгиев абсолютно липсва всякакъв диалог. Правителството се прави на лудо и не дава никаква сериозна информация.

„Нас никой не ни е потърсил - нито мен като кмет, нито Общинския съвет или някой от Общинска администрация при тези огледи и при всичко, което се случва в момента. Това е съвсем естествена реакция, гражданите усещат като го няма този диалог, като не се дава достатъчна информираност”, каза той пред радиото, обобщавайки притесненията на жителите на града.

На площада се събраха доста хора с български знамена, за да изразят тази своя позиция. Пеят се патриотични песни.

"Истина е, че са оглеждани казармите, но тази информация е неофициална и точно затова се разглежда като слух. В писмения отговор от министър Румяна Бъчварова се казва, че тези казарми са оглеждани преди 2015-а година, а ние знаем за огледи дори преди десетина дни", заяви една от протестиращите.

 

Жителите на града излязоха с обща декларация срещу настаняването на бежанци в техния град.

Пред БНР хората споделиха, че желаят децата на България да имат добро бъдеще, да се запазят традициите и нравите, без да бъдат повлияни от чужда култура и разбирания, каквито носят със себе си мигрантите.

Те смятат още, че мигрантите нарушават бита и християнските традиции. Хората изразиха притеснения от евентуалното създаване на терористични клетки в страната.

Както е известно, за да задържи мигрантите далеч от Германия, ЕС даде пари на Бойко, за да изгради лагери из цяла България. Сега герберите трябва само да намерят места, и да смажат местната съпротива. Но ако цели градове се надигат, е по-вероятно да стигнат до бесилки.

ГН, gudelnews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!