Следвайте "Буднаера" в Телеграм

CNBC / Сорос: „Путин е гнусен военен престъпник срещу човечността, спрете го!“

Владимир Путин «агресивно» използва вакуума във властта в Белия дом, който се наблюдава в предверието на президентските избори в САЩ, — така заяви, както съобщава CNBC, американският милиардер Джордж Сорос.

В Сирия, според него, руският лидер създава «хуманитарна катастрофа с исторически мащаби», подкрепяйки своето «протеже» Башар Асад. Финансиiтът призовава руснаците и останалия свят да не стоят встрани и да повлияят върху президента на Русия.

Американскиsт милиардер Джордж Сорос «яростно» осъди руската кампания в Сирия, пише CNBC. Той обвини Путин в това, че той «агресивно» се възползва от «вакуума във властта в Белия дом», който е настъпил в навечерието на президентските избори в САЩ и ще продължи до официалното встъпване във властта на новия президент през януари следващата година.

«Светът става свидетел на хуманитарна катастрофа с исторически мащаби. Тя се случва в Сирия. Автор е президентът на Русия Владимир Путин, който подкрепя своето протеже Башар Асад», — пише финансистът в своя уебсайт.

Сорос предупреждава, че «когато тези факти бъдат осъзнати напълно, путинските бомбардировки над Алепо ще бъдат причислени към вопиющите военни престъпления на съвременния свят».

Милиардерът също призовава руснаците, Европа и останалия свят да повлияят на руския президент.

«Обръщам се към народа на Русия, Европа и останалия свят: не стойте настрана, извикайте и изразете недоволството си. Общественото мнение може би ще убеди Путин да сложи край на своето гнусно престъпление срещу човечността», — пише Сорос.

Както припомня CNBC, гражданската война в Сирия, която продължава вече шеста година, отново се изостри миналия месец, след като примирието претърпя фиаско. Всичко това доведе до ръст на напрежението между САЩ и Русия, които подкрепят противоположни страни в конфликта.

Москва, отбелязва изданието, и правителствените сили в Сирия засилиха своите въздушни удари над контролираните от метежниците райони в северната част на Алепо, хиляди жители се оказаха блокирани в града.

Сирийският център за мониторинг и спазване правата на човека, който се намира във Великобритания, предупреди, че в резултат на въздушните удари броят на жертвите от конфликта се увеличава.

(NewsFront – Bulgaria направи превод на изявлението на финансовия спекулант Сорос само, за да видите до какви низини може да стигне вселенското зло).

NewsFront – Bulgaria 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!