Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ: „Войната ни с Русия е гарантирана

Американски генерали съобщиха за голяма вероятност от война между САЩ и Русия, това заявиха те по време на състоялия се тази седмица в Пентагона семинар с участието на висшето щабно командване на страната.

Това съобщи вестник Independent.

Според данни на изданието, заместник началникът на щаба на армията (сухопътните войски) на САЩ генерал-лейтенант Джозеф Андерсън е заявил за наличието на реална заплаха за сигурността на САЩ от страна на «съвременните национали държави, които имат агресивно поведение в условията на милитаризирано съперничество».

«На кого ви прилича това? На Русия?», — добави Андерсън.

На свой ред началникът на щаба на армията на САЩ генерал Марк Мили е заявил, че вероятността от военен конфликт, за който говорил Андерсън, е «почти гарантирана», пише изданието.

Участниците в семинара са заявили, че Китай също е особена заплаха за САЩ, макар той да не притежава сили и средства, достатъчни, за да разгъне своята военна мощ в световен мащаб. Китай и Русия усъвършенстват своите ядрени сили, които стават все по-водещи от технологична гледна точка, считат участниците в семинара.

Във връзка с това Пентагонът се подготвя към военни действия от такива мащаби, с които армията на САЩ не се е сблъсквала от времето на войната в Корея, заяви генерал-майор Уилям Хикс, работещ в щаба на армията на САЩ.

«Конфликтът с използването на неядрени сили в близко бъдеще ще бъде смъртоносен и бърз», — цитира Хикс изданието.

NewsFront – Bulgaria 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!