Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Само 700 души протестират в София срещу мигрантите - останалите си ги харесват?

Мигранти в Русия

бежанци в София

бежанци в София

Напрежението в центъра на София, където от 20 часа  националистите провеждат протест срещу миграните,  ескалира, предаде репортер на ПИК от мястото на събитието.

 

Пред ПИК полицай заяви, че по тяхна информация протестиращите са около 700 души, които вървят по бул. "Мария Луиза", като страстите се нажежиха особено много пред джамията, където недоволните започнаха да крещят "смърт за турците, смърт за мигрантите и предателите". Освен това те хвърляха бомби и пиратки към джамията.

Пиратки полетяха и по сградата на Министерството на вътрешните работи, която се намира на бул. "Мария Луиза". Между националистите избухна и мини скандал с участието на вечно протестиращия Йоло Денев, който по непотвърдена информация е арестуван. 

Все повече сред протестиращите се виждат хора, които носят кубинки и маски на лицата си. Полицията е обградила плътно шествието и за момента не се е стигнало до сериозни сблъсъци.

Малко по-късно стана известно че мъж е арестуван, предаде БЛИЦ.  Заради очакванията от сблъсъци центърът е под полицейска обсада. В центъра на София се проведежда протестно шествие срещу имигрантите, превзели улиците на столицата. Районът около пл. „Св. Неделя” и бул. „Мария Луиза” са под засилено полицейско присъствие.
На място са образувани няколко КПП-та на полицията, които ще проверяват участниците в шествието за забранени предмети. По информация на bTV е задържан младеж, който е носел в себе си бокс.

Организатор на протеста е сдружение „Национална съпротива” на Благовест Асенов и Николай Йовев, който беше сред обвиняемите за поставената бомба пред офиса на „Евророма” през 2011 г. в Сандански.

Поддръжник на сдружението е и Петър Низамов – Перата, който е обвиняем заради задържането на трима афганистанци със свински опашки.

Протест се проведе и в Бургас, където се събраха над 100 души. Хората преминаха в шествие по главната улица „Александровска“ от площад „Тройката“ до сградата на община Бургас.

А в Харманли отново тази вече организират митинг срещу действащия бежански център в града, безчинствата на мигрантите и бездействието на полицията.

epicenter.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!