Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Русия бие тревога: Гответе се за ядрена война със Запада!

Построени са подземни убежища, които биха могли да приютят 12 млн. души

Русия предупреди гражданите си, че ядрена война със Запада може да се окаже неизбежна – предизвикана от сблъсъците в Близкия изток. Руската телевизия "Звезда”, която е собственост на руското военно министерство, обяви през миналата седмица, че "шизофрениците от Америка "подострят” ядрените оръжия за Москва”.  Представители на руските власти в петък обявиха, че са били построени подземни убежища, които биха могли да приютят 12 млн. души, което е горе-долу цялото население на Москва, изчислява Канал 3.

Междувременно руското министерство за гражданска защита обяви, че се провеждат безпрецедентни "широкомащабни” учения в цяла Русия във връзка с гражданската защита в продължение на 4 дни.  

Ученията действително са широкомащабни, защото в тях участват около 40 млн. руснаци и 200 хил. специалисти от "аварийни спасителни подразделения”.

Целта на ученията е подготовка за "мащабни природни и причинени от човека бедствия в Руската федерация.

По думите на ръководителя на министерството Олег Мануилов, ученията ще тестват как руснаците биха отговорили на "бедствие” при "извънредна” ситуация.

Междувременно Министър-председателят на Руската федерация Димитрий Медведев подписа разпореждане за преустановяване на споразумението със САЩ за сътрудничество в научните изследвания и разработките в ядрената и енергийната сфера, предава TACC. Съответният документ е публикуван на интернет страницата на кабинета на министрите.

„Във връзка с въведените от САЩ ограничения за сътрудничеството с Руската федерация в областта на атомната енергетика… се преустановява споразумението между правителствата на Руската федерация и правителствата на САЩ за сътрудничество в научните изследвания и разработки в ядрената и енергийната сфера от 16 септември 2013 г.“, се казва в разпореждането на Медведев. 

blitz.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!