Как и защо Джордж Сорос собственоръчно създаде европейската криза с т.нар. „бежанци”

black-lives-matter-george-soros

Дейвид Галанд и Стивън МакБрайд, Garret/Galland Research
„Зиро хедж”, 9 юли 2016 г.

Превод: Р.Григоров/Българска Легия за информационна защита


Джордж Сорос купува и продава отново.

85-годишният политически инженер и филантроп влезе отново в заглавията на първа страница, когато след Брекзит-а заяви, че историческото събитие ще „отприщи” нова криза на финансовите пазари.

Е, кризата все още не е достигнала до Сорос. Засега.

Той беше вече веднъж откъм печелившата страна на борсовото търгуване, заемайки  къси позиции в проблемната „Дойче банк” и залагайки срещу индекса „Стандарт енд Пуърс” през 2,1 милиона put option-акции на фонда им SPDR S&P 500 ETF.

Още по-интересно е, че Сорос извади 264-милионна ($) позиция в „Барик Голд” /Barrick Gold/, цената на чийто акции скочи с 14% след Брекзит-а. Наред с тези сделки обаче, Сорос разпродаде дяловете си в много от неговите традиционни участия.

/Последните сделки на Сорос, таблица/

Capture

Връзка. /gurufocus.com/

Съвсем наскоро беше обявено, че Сорос „се завръща от пенсия”. Отново.

За първи път „пенсионирал се” през 2000 г., единственият път, когато той публично се „завръща” на пазарите е през 2007 г., когато прави огромни залози срещу американските ипотечни кредити и в крайна сметка в резултат на настъпилата катастрофа с тях реализира печалба от тези си сделки в размер на над 1 млрд. $.

Още от 80-те години на ХХ в., Сорос активно следва един глобалистки дневен ред. Той НАЛАГА този дневен ред чрез фондациите му „Отворено общество” /Open Society Foundations (OSF)/.

Какъв е този глобалистки дневен ред и откъде се взе той?

globalism

Скромното начало

Семето на глобализма посява за младия Джордж неговият баща Тивадар Шварц /Tivadar Schwartz/, eвреин-адвокат, който е голям привърженик и пропагандатор на есперанто. Есперанто е изкуствен международен език, създаден през 1887 г. от Лудвиг Л. Заменхоф /L.L. Zamenhof/, полски лекар офталмолог и чиято цел е „издигане над националните граници” / “transcending national borders”/ и „преодоляване на естествената незаинтересованост  на човечеството” / “overcoming the natural indifference of mankind”/.

soros-tivadar-1894-1968

Тивадар Шварц

Тивадар научава малкия Джордж на есперанто и го принуждава да говори на него у дома. През 1936 г., когато Хитлер е домакин на Олимпийските игри в Берлин, Тивадар сменя фамилното име на семейството от Шварц на Сорос /Soros/, което на есперанто означава „ще се извиси”.

Джордж Сорос, който е роден и израснал в Будапеща изтегля джакпота с това решение на баща му.

Твърди се, че през 1944 г., 14-годишният Джордж отива да работи за нахлуващите в страната нацисти. Твърди се още, че до края на войната през 1945 г. той работи като помощник на унгарски държавен служител комуто помага при извършването на конфискациите от местното еврейско население.

През 1998 г. в интервю за предаването „60 минути” по телевизия CBS, Сорос описва годините на германската окупация на Унгария като „най-щастливите в моя живот”.

Сорос залага на финансите

След  края на войната, Сорос се премества в Лондон, където през 1947 г. се записва в Лондонското училище по икономика /London School of Economics/, където учи при Карл Попър, австро-британски философ, който е един от първите промоутъри на „Отвореното общество”. По това време Сорос работи в няколко търговски банки в Сити преди да се премести в Ню Йорк през 1963 г. През 1970 г. основава „Soros Fund Management”, а през 1973 г. създава и Фонда „Куантум” /Quantum Fund/ в партньорство с инвеститора Джим Роджърс. Този фонд донася годишна доходност от над 30%, с което бетонира репутацията на Сорос като същевременно го поставя и в една позиция на власт, която той използва и до днес – за да придвижва напред дневния ред на своите господари.

Валутните му спекулации, които потопиха Великобритания и Азия в криза

През 90-те Сорос започва една дълга поредица от огромни залагания срещу национални валути. Първото е през 1992 г., когато прави къси продажби на британския паунд и за само един ден реализира печалба от 1 милиард $.

Следващата му огромна валутна спекулация е през 1997 г. Този път Сорос се прицелва в тайландския бат и с огромен обем къси продажби срива курса му спрямо щатския долар, с което отприщва Азиатската финансова криза.

„Хуманитарните” му усилия

Днес нетните активи на Сорос възлизат на 23 милиарда $. След като минава на заден план в компанията му „Soros Fund Management” през 2000 г., Сорос се съсредоточава върху неговите „филантропски усилия” /his „philanthropic” efforts/, които прокарва през фондациите му „Отворено общество”, първата от които основава през 1993 г.

Та, на кого дарява той и какви точно каузи подкрепя?

В периода между 80-те и 90-те, Сорос използва грамадното си богатство, за да финансира и „обезпечава” революции в дузина европейски държави вкл. Чехословакия, Хърватия и Югославия. Постига това, наливайки пари в опозиционни политически партии, издателства и независими медии в тези страни.

Ако се чудите защо Сорос се меси в определено вътрешните работи на тези нации, част от отговора може би се крие във факта, че преди и след създаването на въпросните хаоси, Сорос инвестира сериозно в активи във всяка една от съответните държави. Впоследствие използва икономиста от Колумбийския университет Джефри Сакс, който да „съветва” новоизлюпените аматьорски правителства на тези народи как да проведат незабавната приватизация на цялата обществена собственост, което пък от своя страна позволява на Сорос да продаде там изгодно активите си, които преди това е придобил по време на сътресенията в новосъздадените „отворени” пазари.

Пан Ки-мун, Джордж Сорос и

Пан Ки-мун, Джордж Сорос и Джефри Сакс

След успешната реализация на дневния му ред в Европа през смяната на съответните режими – и получаването на съответните печалби за него от протеклите политически процеси, той насочва вниманието си този път към голямата сцена – САЩ.

Време е за мащабни дела

През 2004 г. Сорос заявява: „Дълбоко вярвам в ценностите на отвореното общество. През последните 15 години бях насочил усилията си навън, в чужбина. Сега обаче вече започвам да ги полагам тук, в САЩ” /“I deeply believe in the values of an open society. For the past 15 years I have been focusing my efforts abroad; now I am doing it in the United States”/.

Оттогава Сорос финансира групи като:

Сорос използва също така и фондациите си „Отворено общество”, за да налива пари в „прогресивната” медийна неправителствена организация „Media Matters for America”.

Сорос налива пари и през различни леви групи вкл. Фондацията „Тайдс” /Tides Foundation/, Центъра за американски прогрес /Center for American Progress/ и Алианса за демокрация /Democracy Alliance/, за да бъдат заобиколени по този начин законите за финансиране на изборните кампании на тези, за приемането на които той преди това е лобирал.

Защо Сорос дарява такива огромни пари и усилия на тези организации? Много просто – за да си купи  политическа власт.

Политиците – демократи, които се опълчват срещу „прогресивния” сюжет /наратив/ се оказват изведнъж с отрязано финансиране и едновременно с това брутално атакувани в такива медийни сергии като въпросната „Media Matters”, които пък от своя страна са директната трансимисия към мейнстрийма: „Ен Би Си”, „Ал-Джазира” и „Ню-Йорк Таймс”.

Извън 5-те милиарда $, дарени от фондацията му „Отворено общество” на групи като тези, посочени по-горе, той прави и огромни подаръци на Демократическата партия и нейните най-бележити деятели като Джо Байдън, Барак Хюсеин Обама и разбира се – Клинтънови, Бил и Хилари.

Най-добрият приятел на Клинтънови

Другаруването на Сорос с Клинтънови датира още от далечната 1993 г. и то около основаването на фондацията му „Отворено общество”. Оттогава те стават най-близки приятели и тясната им свързаност отива далеч отвъд качеството му на донор. Според книгата „Партията в сянка” на Хоровиц и Поу /The Shadow Party, by Horowitz and Poe/, на конференцията „Да си върнем обратно Америка”, състояла се през 2004 г., на която говори и Сорос, бившата Първа лейди го представя с думите: „Ние имаме нужда от хора като Джордж Сорос, който е безстрашен и има волята да продължи, когато си струва”.

Untitled-1

Сорос започва да подкрепя кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън през 2013 г., заемайки водеща роля в групата „Винаги готови за Хилари” /“Ready for Hillary”/. Оттогава досега Сорос е дарил официално над 15 млн. $ на проКлинтънови групи, както и на „независимия” Супер PAC-комитет /Political action committee, най-общо казано, бутафорна организация, която формално се занимава с „официалните” рейтинги на кандидатите, надзирава предизборните им инициативи, харчовете им – подведомствен на РАС-комитета става всеки кандидат, който е получил повече от 2600 $ финансиране от организация или личност и т.н., б.пр./.

Съвсем наскоро Сорос даде повече от 33 милиона $ на т.нар. група “Black Lives Matter”, директно отговорна за погромите и обществените безредици във Фъргюсън, Мисури и Балтимор, Мериленд през 2015 г. /както и за кланетата на полицаи в Далас, Сейнт-Пол и Батон Руж, случили се след публикуването на статията, б.пр./. И двата инцидента имат еднакъв резултат – отравянето на расовите отношения в Америка.

black-lives-matter-george-soros

Същата тази група отправи тежки упреци към кадидата на демократите и опонент на Хилари Клинтън Бърни Сандърс, за уж някаква негова предполагаем подкрепа на расовото неравенство, с което открито допринасят да бъде провален в амплоа-то му на най-сериозен конкурент на Клинтън в надпреварата за кандидат-президентската номинация на Демократическата партия.

Всичко това, разбира се, увеличава чувствително влиянието на Сорос в споменатите групи и съвсем спокойно може да бъде направено предположението, че той е напълно в състояние да управлява политиката на Демократическата партия, особено в една администрация, оглавявана от Хилари Клинтън.

Просто това, което Сорос иска, той го получава. И е съвсем ясно от биографията му, че такива неща, които той иска са премахването на националните граници и създаването на глобалисткия кошмар, материализиран в Европейския съюз.

През последните години обаче, Сорос обърна вниманието си отново към Европа. Дали е случайно съвпадение поради това обстоятелството, че континентът се намира в настоящия си икономически и социален хаос?

Поредният му „хоум-рън“: конфликтът в Украйна

Не може да има никакви съмнения относно огромното влияние на Джордж Сорос върху външната политика на САЩ. В интервю на Чарли Роуз за PBS през октомври 1995 г. той заявява: „Сега вече имам достъп до помощник-държавния секретар Строуб Талбът. Няма спор по този въпрос. И ние наистина работим заедно по Източноевропейската ни политика” /“I do now have access [to US Deputy Secretary of State Strobe Talbott]. There is no question. We actually work together [on Eastern European policy]”/.

Сянката на намесата на Сорос показва грозното си лице отново в Руско-украинския конфликт, който започва в началото на 2014 г.

През май 2014 г. в интервю за CNN Сорос заявява, че лично е инициирал създаването в Украйна на фондация, целта на чиято дейност там е да доведе в крайна сметка до свалянето на законно избрания президент на страната и смяната му с хунта, назначена от Държавния департамент, оглавяван по това време не от друг, а от Хилари Клинтън:

Водещ на CNN: – По отношение на Украйна, едно от нещата, които мнозина биха Ви приписали е, че по време на революциите от 1989 г. финансирахте множество дисидентски движения и групи на гражданското общество в Източна Европа – Полша, Чешката република. Сега подобни неща ли правите пак в Украйна?

Сорос: Ами аз създадох в Украйна една фондация преди Украйна да стане независима от Русия. И оттогава тази фондация не е спирала работа и изигра сериозна роля в сегашните събития там…

original_new-top

Петро Порошенко и Джордж Сорос

Войната, която разкъса украинският регион Донбас причини смъртта на над 10 000 души и прогони от родните им места над 1,4 млн.д. Освен това, като „странична щета” беше свален пътническият „Боинг” на „Malaysia Airlines” – убити 298 души на борда. Сорос обаче отново е там в района, за да печели от хаоса, чието създаване лично е подпомогнал. Наградата му в Украйна е държавния енергиен монополист „Нафтогаз”.

И този път той има на разположение своите американски приятелчета – министъра на финансите Джак Лю и американската консултантска компания „МакКинси” /McKinsey/, съветващи марионетната хунта в Киев как да приватизира „Нафтогаз”. Въпреки, че точният дял на Сорос в „Нафтогаз” не е оповестяван официално до момента, в записка от 2014 г. той обещава да инвестира до 1 милиард $ в украински фирми, но оттогава досега не е известно да е имал някакви други негови украински участия.

Най-новият му успех: кризата с т.нар.”бежанци” в Европа

Фундаментално място в дневния ред на Сорос заема унищожаването на националните граници. Това беше много ясно показано наскоро с извършеното от него финансиране на кризата с т.нар.”бежанци” в Европа.

George-Soros-immigration-maahanmuutto

За причиняването на въпросната бежанска криза беше обвинена войната, която междувременно бушува в Сирия.  Но задавали ли сте си някога въпроса, как всичките тези хора някакси изведнъж са научили, че Европа ще отвори вратите си и ще ги пусне да влязат вътре?

Кризата с т.нар. „бежанци” не е явление, възникнало по естествен път. Тя съвпада по време с дарените от фондация „Отворено общество” на базираните в САЩ НПО-та „Институт за миграционна политика“ и „Платформа за международно сътрудничество по мигрантите без документи за самоличност“ – и двете спонсорирани от Сорос организации. И двете групи бясно адвокатстват за масовото разселване в Европа на мюсюлмани от Третия свят.

През 2015 г., репортер на ТВ „Скай Нюз” намира на гръцкия о-в Лесбос екземпляр от „Наръчник на мигранта”. Впоследствие се установи, че въпросните наръчници, написани на арабски, са били раздавани на „мигрантите” преди да пресекат Средиземно море от неправителствена организация, наречена „Добре дошли в ЕС” /“Welcome to the EU”/.

“Welcome to the EU” е финансирана от – познахте от кого – от Фондация „Отворено общество”.

Сорос обаче не просто финансира всички тези групи, адвокатстващи за разселването на „мигранти” от Третия свят в Европа.

Той е авторът на „Плана Меркел”.

„Планът Меркел” беше създаден от Европейската инициатива за стабилност, чийто председател Джералд Кнаус /Gerald Knaus/ е високопоставен „хуманитарен” работник не другаде, а пак във Фондация „Отворено общество”. Планът предвижда, че Германия трябва да даде убежище на 500 000 „сирийски” бежанци. Годишно. Този план също така предвижда, че Германия, съвместно с други европейски нации трябва да се съгласи да „помогне” на Турция – държава, която е 99% мюсюлманска – да получи правото за безвизово пътуване в рамките на ЕС от 2016 г. насетне.

0

Политическият дискурс

Бежанската криза повдигна огромно безпокойство в европейските държави и преди всичко в страни като Унгария. В отговор на влизащите на унгарска територия на ден по 7000 „мигранти” през 2015 г., унгарското правителство възстанови граничния контрол, за да спре влизането на ордите от „бежанци” в страната. Разбира се, това не пасна добре на Сорос и неговите близки съучастници Клинтънови. Още от излизането си от властта, Бил Клинтън е зает с това да обвинява двете държави – Полша и Унгария, за това че следвали разбирането, че „демокрацията създава прекалено много проблеми” и че искали да си установят „Путиноподобна авторитарна диктатура”.

Провиждайки отвъд Клинтъновите коментари, унгарският премиер Виктор Орбан отговори:

„…Тези коментари, които бяха направени за Унгария и Полша имат своето политическо измерение. Те не са случайни грешки на езика. И тези забележки към нас започнаха прогресивно да се увеличават откакто започна ерата на мигрантската криза.  И ние всички знаем, че зад лидерите на Демократическата партия ние трябва да видим Джордж Сорос”.

По-нататък той допълни: „Устата принадлежи на Клинтън, но гласът е на Сорос”. Тогава Сорос открито нападна политиката на Орбан срещу мигрантите: „Неговият план разглежда защитата на националните граници като даденост, а бежанците като пречка. Докато нашият план разглежда защитата на бежанците като даденост, а националните граници като пречката”.

Трудно бихме могли да си представим да бъде той по-ясен в очертаването на глобалистките му планове.

Мотивът печалба

И така, защо Сорос полага всичките тези неистови усилия да залее Европа с орди от мюсюлмани от Третия свят?

Разбира се, не можем да бъдем съвсем сигурни за отговора, но наскоро излезе информация, че Сорос е заложил огромно количество финансови деривати на къси позиции срещу американските акции. Очевидно е тогава, че той си мисли, че причинявайки хаос в Европа, така ще разпространи заразата и в САЩ, изпращайки по този начин отново американските пазари спираловидно надолу към дъното.

Разрушаването на Европа чрез наводняването й с милиони абсолютно неинтегрируеми мюсюлмани е директен план за причиняването на икономически и соцеален хаос на Континента. И това е още един пример за погром, имащ същевременно измерението си на печалба за Джордж Сорос, за когото изглежда, че намесва своите пипала в повечето геополитически събития.

Ние всички разбираме, че корелацията не е причинно-следствена връзка. Независимо от това обаче, като се имат предвид грамадното му богатство, политическите му връзки и дългият му и богат опит в печеленето на пари от хаоса, е повече от вероятно, че той е катализаторът на повечето от геополитическите сътресения, които се случват понастоящем.

Неговото намерение-фикс, е унищожаването на националните граници и създаването на една глобална структура за управление с неограничена власт. От коментарите му, адресирани към Виктор Орбан виждаме ясно, че Сорос разглежда националните лидери като подопечни нему младши-чираци, които той очаква да се превърнат в негови марионетки, продаващи актуалния му сюжет на невежите и безпросветни маси.

Сорос вижда себе си като мисионер, налагащ глобалисткия дневен ред, преподаден му от неговите ранни господари. Той използва огромните си политически връзки, за да влияе върху политиките на правителствата като едновременно с това създава кризи – политически и икономически, за да може по този начин да продължи с налагането на неговия дневен ред.

По всичко личи, че Сорос заговорничи срещу човечеството и наред с това е бясно настървен за унищожението на западните демокрации.

За всеки рационално мислещ човек, някои глобални събития са просто лишени от всякакъв смисъл. Защо например западните държави биха вземали милиони хора, чиито ценности са напълно несъвместими с техните собствени?

Когато обаче се вгледаме по-внимателно в дневния ред, толкова активно промотиран от водещия глобалист, кукловодът Джордж Сорос, нещата леко ни се изясняват.

За Сорос и златото

Дейвид, отново /е автор на този абзац, б.пр././със съкращения/

Доколкото не съм теоретик на Световната конспирация, аз обаче вярвам, че същестува едно естествено и постоянно сътрудничество, функциониращо между ръководителите на правителства, корпорации, инвестиционни банкери и мениджъри и други такива дънни създания, които преживяват, изхранвайки се от околната мръсотия.

Това, което аз поне намирам за най-интересно около Сорос е, че той е толкова очевиден в набелязаните негови цели и така постоянен в тяхното преследване. И като се имат предвид последиците от неговите действия, е ясно също така, че той е почитател на моралния релативизъм и вярва в това, че целта оправдава средствата.

Джакпотът в неговия поход би бил това, което определено изглежда като едно световно правителство и това е неговата отличителна черта.

„Това ми дава парите, които са ми нужни за моите филантропии”, е един негов възможен отговор на обвиненията, че прави печалби от кръвта по улиците, която пак той преди това е разлял.

Занапред, при случването на всяко значимо геополитическо събитие, ще започвам анализите си с проверка под видимата повърхност за наличието на знаци, сочещи присъствие на Сорос.

В началото на тази статия отбелязахме, че Сорос е придобил голям пакет в „Американ Барик” /American Barrick (ABX)/, водещ производител на злато. Към края на март това е най-голямото му акционерно участие, заемащо 7,36% от целия му инвестиционен портфейл.  А както се знае, той свали цената на повечето от конвенционалните му акции през последните месеци.

И като познавате човека – и неговите манипулации – може да ви се прииска да се възползвате от намека и да си вземете малко злато в наличност като застраховка срещу системен шок.

А ако пък вече притежавате злато, аз най-вероятно няма да мога по никакъв начин да ви повлияя с написаното тук, тъй като продажбите му безусловно вървят добре напоследък. Същото се отнася и за среброто, което към днешна дата вдигна цената си с 46% на годишна база. Но даже и да не притежавате никакво злато, добавянето на малко ценни метали като дългосрочна инвестиция в портфейла ви дори и при днешните цени, пак ще има смисъл.

Към миналата седмица аз обаче продължавам да вярвам, че златните пазари са вероятно силно надценени и че следователно е напълно възможно да претърпят чувствителна корекция. И ако това е вярно, бих бил склонен да отпусна на този сектор не повече от 20% от общия ми портфейл.

Всичко това означава, че никой не може да предсказва бъдещето, както и че златото ще продължи и занапред движението си нагоре.

И както винаги, когато се отнася до акции в злато, важно е да се запомнят няколко неща:

– В повечето такива случаи се касае за спекулации;

– Никога не се влюбвайте в златен запас;

– Възползвайте се от нестабилността. Малките обеми на търговията с тези акции е ключовата причина за експлозивното им движение нагоре-надолу. Всяко забележимо увеличаване на инвеститорския интерес е в състояние да изстреля пазара нагоре. Обратното обаче също е вярно.

И така, приятно прекарване! Не оставайте обаче твърде дълго на партито.

По-рано тази седмица коментирах пред приятел, че ако ЕС беше нещо адекватно, тогава  би трябвало да се случи някакво огромно финансово сътресение като последица от Брекзит-а. Да бъде оставено такова фундаментално по значението си събитие да отмине ей така, просто с едно всеобщо повдигане на раменете, би означавало настъпването на пълна промяна в начина, по който хората гледат на ЕС.

В заключение, очаквам във всички случаи някакъв срив, провокиран пак може би от Сорос, който взема втори рунд в крушението на британския паунд – източникът на по-голямата част от неговите богатство и слава.

Със сигурност обаче ни се обещава едно дълго и горещо лято.

Клоуните идват

Нищо не може да бъде сравнено с картата „Гарантирано оставане извън затвора”, която клоуните от ФБР раболепно поднесоха на Хилари Клинтън на финала на историята с мейлите й и личната й електронна поща. И това при положение, че никой не оспорва, че е нарушила всичките възможни федерални закони по въпроса, което би изпратило всеки друг, по-малък от нея клоун, директно в затвора.

Ще цитирам Директора на ФБР Джеймс Коми:

Въпреки, че съществуват доказателства за евентуално нарушаване на правилата по отношение на боравенето с класифицирана информация, нашата оценка е, че никой разумен прокурор не би започнал дело за това”.

Има един нюанс в това изявление. За начало – „има доказателства за извършени нарушения”.  Следва обаче грозната политическа реалност, че „никой разумен прокурор” не би приложил закона, имайки предвид кой е престъпникът: Знаменосецът на Демократите, който тъкмо влиза в идващите президентски избори.

А и освен всичко друго, тръгването на лов за Клинтън би означавало кръстосване на мечове със Сорос, а „никой разумен прокурор” не би пожелал нещо подобно.

Просто отбелязвам…

Източник: zerohedge.com

anonybulgaria.wordpress.com 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!