Робот глади и сгъва дрехите (видео)

Foldimate може да се поръча с доставка през 2017 г. на цена от 700 до 850 долара

Робот глади и сгъва дрехите

Гладенето и сгъването на дрехите е едно от най-досадните домакински задължения. Вече обаче лесно може да се отървете от него с помощта на домашен робот, наречен Foldimate.

Разработката е на американска компания, пише "Дейли мейл", цитиран от Дарик.

Високият над 90 сантиметра робот е оборудван с редица таблички, в които след изпирането им се поставят смачкани дрехи като ризи, блузи, панталони. Машината старателно ги хваща с роботизираните си ръце, сгъва ги и ги "поднася" под формата на спретнат куп. Роботизираният помощник функционира и като ютия, премахвайки на изхода с помощта на пара гънките от дрехите.

От компанията съобщават, че на робота са необходими 10 секунди за сгъването на всяка дреха. В зависимост от вида им, в табличките могат да бъдат поставени между 15 и 20 дрехи. Недостатъкът на робота е, че не може да сгъва твърде големи или малки артикули като спално и долно бельо.

Въпреки че концепцията е семпла, екипът на фирмата е посветил години на разработката на специалния робот за сгъване на пране.

Очаква се уредът да струва между 700 и 850 долара, и вече може да се поръча от сайта на компанията с доставка през 2017 г. В продажба в търговски вериги той ще бъде пуснат чак през 2018 г.

economic.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!